Salihli şiir ikindileri 54 yıldır şiiri ve ortak hatıraları bir arada tutuyor

54. Uluslararası Salihli Şiir İkindileri, Manisa'da yerli ve yabancı şairleri, sergi ve ödül töreniyle buluşturarak şiir, sanat ve kent belleğini öne çıkardı.

Yayın Tarihi: 08.11.2026 13:51
Güncelleme Tarihi: 08.11.2026 14:30

Salihli şiir ikindileri 54 yıldır şiiri ve ortak hatıraları bir arada tutuyor

Salihli şiir ikindileri bu yıl da sanatseverleri bir araya getirdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 54. Uluslararası Salihli Şiir İkindileri, Salihli'de yerli ve yabancı şairleri, sanatçıları ve izleyicileri bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında şiir dinletileri, sanat sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi. Program, kentte uzun süredir süren kültürel geleneğin canlı tutulmasına katkı sundu.

Programın içeriği ve katılımcılar:

Salihli Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ural Sevener ile Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Ziya Çiçek hazır bulundu. Programın sunuculuğunu şair Tuğrul Keskin üstlendi ve sahnede farklı kuşaklardan şairler kendi eserlerini seslendirdi. Şiirin çok sesliliği, müzisyen Gülcan Aydın'ın sunduğu eserlerle tamamlandı ve katılımcılar şiir ile müziğin buluştuğu bir akşam yaşadı.

Etkinlikte, kent hafızasının ve ortak duyguların korunmasına verilen önem sıkça vurgulandı. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu etkinliğin sadece bir kültür programı olmadığını, kuşaktan kuşağa aktarılan bir miras işlevi gördüğünü belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de etkinliklerin sürdürülmesinde belediye desteğinin kritik olduğunu ifade etti ve geçmişteki uluslararası etkinliklerin kent imajına katkı sağladığını hatırlattı.

Ödüller, sergi ve kent belleği:

Sanatın farklı dallarını aynı çatıda buluşturan program kapsamında Türkan Şoray ve Yalçın Gökçebağ Hatıralar Bahçesi’nde Buluşma ve Sanat Sergisi de açıldı. Sergide sanatçıların eserleri ve sanat yaşamlarına dair izler sergi ziyaretçileriyle buluştu, kent belleği ile sanat arasındaki ilişki öne çıkarıldı.

Etkinliğin ödül töreninde edebiyat dünyasına katkıları nedeniyle Hidayet Karakuş Dionysos Şiir Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca sinema sanatçısı Türkan Şoray ile ressam Yalçın Gökçebağ Dionysos Emek Ödülleri ile onurlandırıldı. Ödül sahipleri ve serginin hazırlanmasında emeği geçenler program katılımcıları tarafından tebrik edildi.

Etkinlik yetkilileri, Salihli İkindileri gibi uzun soluklu kültür faaliyetlerinin şehrin ortak hafızasını güçlendirdiğini vurguladı. Manisa Büyükşehir Belediye yetkilileri, yakın zamanda Sardes’te gerçekleştirilen Goran Bregovic konseri gibi örneklerin de kentteki kültür faaliyetlerinin uluslararası etkisini gösterdiğini belirterek bu tür etkinliklerin sürdürülmesine verdikleri desteği yinelediler.

54. Uluslararası Salihli Şiir İkindileri, şiir ve sanat odaklı program akışıyla kentin kültürel mirasını görünür kılmayı sürdürdü ve katılımcılara şiirle örülü bir akşam sundu.

ULUSLARARASI SALİHLİ ŞİİR İKİNDİLERİ, 54. YILINDA BU YIL DA YERLİ VE YABANCI ŞAİRLERİ, SANATÇILARI...

ULUSLARARASI SALİHLİ ŞİİR İKİNDİLERİ, 54. YILINDA BU YIL DA YERLİ VE YABANCI ŞAİRLERİ, SANATÇILARI VE SANATSEVERLERİ SALİHLİ’DE BİR ARAYA GETİRDİ. MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SALİHLİ BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİK KAPSAMINDA ŞİİR DİNLETİLERİ, SANAT SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. PROGRAMDA DİONYSOS ŞİİR ÖDÜLÜ HİDAYET KARAKUŞ’A, DİONYSOS EMEK ÖDÜLLERİ İSE TÜRKAN ŞORAY VE YALÇIN GÖKÇEBAĞ’A VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!