Kilis'te lise öğrencisi küçülen kalemlerle minyatür ev yaptı

Kilis'te Asiye Elküse, 13 yılda biriktirdiği küçülen kalemlerle minyatür ev yaparak geri dönüşümün ve emeğin değerine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 11:47
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 11:50

Kilis'te lise öğrencisi küçülen kalemlerle minyatür ev yaptı

Kilis'te lise öğrencisi küçülen kalemlerle minyatür ev yaptı

Kilis Ekrem Çetin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asiye Elküse, 13 yıldır biriktirdiği ve zamanla küçülen kalemleri kullanarak minyatür bir ev inşa etti. Çalışma geri dönüşüm bilincine dikkat çekerken, emek ve sabırla ortaya çıkan sonucu da gözler önüne serdi.

Çalışmanın arka planı

Elküse, 3 yaşından bu yana kullandığı kalemleri biriktirdiğini belirterek, "İslam’ın kaleme ne kadar değer verdiğini öğrendim. Aynı zamanda emek ve sabırla ortaya güzel işler çıkabileceğini göstermek istedim. Bu çalışma sayesinde doğayı korumayı öğrendim. Kalem gibi küçük görünen şeylerden bile ne kadar güzel faydalanılabileceğini gördüm" dedi.

Eğitsel ve çevresel mesaj

Kimya Öğretmeni Gülcan Aydoğdu, çalışmanın geri dönüşüm açısından örnek olduğunu vurguladı: "Asiye öğrencimizin yaptığı minyatür ev, yıllardır biriktirdiği kalemlerden oluştu. Aslında çok güzel bir geri dönüşüm projesi ortaya koydu. Çünkü her atık çöp değildir. Geri dönüştürelim, doğaya nefes aldıralım. Bu çalışma başka öğrencilere de örnek olacaktır."

Aydoğdu ayrıca, "Temiz bir dünya için geri dönüşüm şart" ifadesini kullanarak, kalemlerin çoğunlukla kullanıldıktan sonra çöpe atıldığına dikkat çekti ve bu tür değerlendirmelerin öğrencilerin kalemin ve okumanın değerini daha iyi anlamasına katkı sağlayacağını belirtti.

Sonuç

Elküse'nin çalışması, basit malzemelerle yaratıcı üretimin ve geri dönüşüm bilincinin bir arada sunulabileceğini gösteriyor. Proje, okul içinde ve toplumda sürdürülebilirlik farkındalığını artırmaya yönelik somut bir örnek teşkil ediyor.

KÜÇÜLEN KALEMLERDEN MİNYATÜR EV YAPTI

KÜÇÜLEN KALEMLERDEN MİNYATÜR EV YAPTI

KİLİS EKREM ÇETİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ ASİYE ELKÜSE VE KİMYA ÖĞRETMENİ GÜLCAN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!