
Sakarya ve çevresindeki illerin yüksek kesimlerinde bu sabah başlayan kar yağışı, bölgede etkisini göstermeye başladı. Özellikle Sakarya'nın Karasu ilçesindeki yüksek rakımlı mahallelerde, kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı bildirilmektedir. Yetkililer, bölgede kapalı yol bulunmadığını duyurdu.
Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı da kar yağışından nasibini aldı. Adapazarı ilçesinde bulunan Korucuk Mahallesi'nde ise kar yağışı sonrası oluşan manzaralar göz kamaştırdı.
Karadeniz sahil yolu, Bartın-Kastamonu bağlantısı üzerindeki Amasra-Kurucaşile yolu da karla kaplanarak beyaz bir örtüyle süslendi. Araç sürücüleri, karla kaplı ormanların arasında geçen güzergah boyunca muhteşem görüntüler eşliğinde seyahat etme imkanı buldular.
Kocaeli ilinin İzmit ilçesinde de Bayındırlık, Kuruçeşme ve Umuttepe mevkileri ile Körfez İlimtepe, Derince Sevindikli, Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı, Kartepe ve Başiskele Aytepe gibi yerler karla kaplandı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını bölgedeki yüksek mahallerde sürdürüyor.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki tarihi konakların çatılarının da kar yağışıyla birlikte beyaza büründüğü görülüyor. Kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde ve Keltepe Kayak Merkezi'nde de etkili oldu.
Düzce'nin yüksek kesimlerinde saçmalıpınar, Kardüz, Pürenli, Topuk yaylaları ve Gölyaka'nın yüksek rakımlı köyleri de karla kaplandı. Düzce kent merkezinde de aralıklarla kar yağışının sürdüğü bildirildi.
Son olarak, Zonguldak'ın yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Zonguldak-Karadeniz Ereğli yolunda, Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarını hızla gerçekleştiriyor.
Sakarya'nın Kocaali ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.
Sakarya'nın Kocaali ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.