Sakarya'da SUV'ta 9 düzensiz göçmen yakalandı
Hendek ilçesinde polis ekiplerinin otoyolda durdurduğu bir SUV tarzı araçta yapılan aramada, ön ve arka yolcu bölümü ile bagajda toplam 9 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili araç sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.
Operasyonun seyri
Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri göçmen kaçakçılığı şüphesiyle A.N. (27) idaresindeki aracı Anadolu Otoyolu mevkiinde durdurdu. Araçta yapılan detaylı aramada, göçmenlerin ön, arka yolcu bölümü ve bagajda bulunduğu tespit edildi.
Yasal işlemler ve sonraki adımlar
Olayda yakalanan göçmenler hakkında deport işlemleri uygulanırken, araç sürücüsü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Araç için ayrıca 23 bin 258 lira idari para cezası ve trafikten men cezası uygulandı. Yetkililer, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında operasyonların devam ettiğini bildirdi.
SAKARYA’DA POLİS EKİPLERİNCE OTOYOLDA DURDURULAN SUV TARZI ARACIN ÖN, ARKA YOLCU BÖLÜMÜ VE BAGAJINDA TOPLAM 9 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI. GÖÇMENLER DEPORT EDİLİRKEN, ARAÇ SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI.