Sakarya’da Karasu ve Kocaali’de toplam 5 kilometrelik çelik oto korkuluk montajı tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karasu ve Kocaali'de toplam 5 bin metreyi aşan çelik oto korkuluk montajını tamamladı; 10 mahallede sürüş güvenliği güçlendirildi.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 15:43
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 15:43

Sakarya’da Karasu ve Kocaali’de toplam 5 kilometrelik çelik oto korkuluk montajı tamamlandı

Sakarya’da Karasu ve Kocaali’de çelik oto korkuluk montajı tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki riskli ulaşım hatlarında sürüş güvenliğini artırmak amacıyla kuzey bölgesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Karasu ve Kocaali ilçelerinde yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda çelik oto korkuluk montajını tamamladı. İşlemi YOLBAK ekipleri koordine etti.

Çalışmanın kapsamı ve dağılımı

Proje, toplamda 10 mahallede uygulandı ve özellikle yol kenarı uçurum veya şarampol riski taşıyan, dar ve görüş mesafesinin düşük olduğu bölümler önceliklendirildi. Karasu ilçesinde Hürriyet, Kancalar, Karanlıkdere, Kızılcık, Konacık, Kurudere, Kuyumculu ve Yenidoğan mahallelerinde 4 bin 200 metre çelik bariyer montajı yapıldı.

Kocaali ilçesinde ise Hızar Mahallesi’nde 303 metre, Küplük Mahallesi’nde 513 metre olmak üzere toplam 816 metre montaj tamamlandı. Böylece çalışmayla birlikte bölgedeki oto korkuluk hattı 5 bin metreyi aşan bir uzunluğa ulaştı.

Hedefler ve beklenen etkiler

Yapılan uygulamanın amacı, muhtemel trafik kazalarında can ve mal kaybını azaltmak olarak belirlendi. YOLBAK ekipleri, şehir genelinde risk taşıyan ulaşım hatlarında devam eden güvenlik çalışmalarını özellikle kuzey bölgesinde yoğunlaştırdı ve tehlike arz eden yol kesimlerini koruma altına aldı.

Sonuç olarak, tamamlanan montajlar yerel ulaşım güvenliğini artırmayı hedefliyor ve gelecekte benzer risk taşıyan güzergahlarda yapılacak çalışmalara örnek teşkil edecek nitelikte planlama ve uygulama bilgisi sunuyor.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARASU VE KOCAALİ İLÇELERİNDEKİ 10 MAHALLEDE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ...

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARASU VE KOCAALİ İLÇELERİNDEKİ 10 MAHALLEDE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK AMACIYLA YAKLAŞIK 5 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA ÇELİK OTO KORKULUK MONTAJI GERÇEKLEŞTİRDİ.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARASU VE KOCAALİ İLÇELERİNDEKİ 10 MAHALLEDE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.