DOLAR
42,61 -0,04%
EURO
50,14 -0,64%
ALTIN
5.806,4 -0,2%
BITCOIN
3.823.208,68 2,89%

Sakarya'da Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü: Özel gereksinimli bireyler firma temsilcileriyle bir araya geldi

Sakarya’da Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü’nde özel gereksinimli bireyler ve firma temsilcileri, istihdam olanaklarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 15:26
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 15:26

Sakarya'da Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü: Özel gereksinimli bireyler firma temsilcileriyle bir araya geldi

Sakarya'da Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü düzenlendi

Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğinde Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte özel gereksinimli bireyler ile firma temsilcileri bir araya geldi.

Program ve katılımcılar

Program, özel gereksinimli bireylerin doğrudan firmalarla görüşme imkanı bulduğu buluşma formatında gerçekleştirildi. Etkinlikte kurum temsilcileri, firma yetkilileri ve katılımcılar yer aldı.

Yetkililerin değerlendirmeleri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, özel gereksinimli bireylerin üretim süreçlerine dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Alemdar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Onları dışlamadan, ötekileştirmeden üretim süreçlerimize dahil etmeyi önemli bir görev olarak görüyoruz. Her bireyin yapabileceği bir iş olduğuna inanıyoruz. Geçmişte ’Yapamaz’ denilen birçok insanın bugün gayreti ve azmiyle büyük başarılara imza attığını defalarca gördük. Bu doğrultuda özel gereksinimli bireylerimizi istihdam alanında desteklemeye devam edeceğiz.

İŞKUR'un beklentisi

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ise kentin istihdam gücünün arttığını belirterek, etkinlik sayesinde firmalarla yapılacak görüşmelerin istihdamla sonuçlanmasını temenni etti.

Deneyim paylaşımı ve motivasyon

Fatih Heybet, özel bir fabrikada endüstri mühendisi olarak çalıştığını ve kariyer yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Heybet konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı:

Benim hikayemi sizlerle paylaşmamdaki en büyük sebep, bir kişiye de olsa cesaret vermek ve onlara yaşam azmini kazandırmaktır. İnşallah gelecekte de böyle güzel organizasyonlarla ilham olmaya devam edecek ve engelleri hep birlikte kaldıracağız.

Etkinlik, özel gereksinimli bireylerin istihdam süreçine dahil edilmesine yönelik farkındalığı artırmayı ve firma temsilcileriyle somut iletişim kurulmasını sağlamayı amaçladı.

SAKARYA'DA DÜZENLENEN "ENGELLİLER İÇİN KARİYER VE İSTİHDAM GÜNÜ"NDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER...

SAKARYA'DA DÜZENLENEN "ENGELLİLER İÇİN KARİYER VE İSTİHDAM GÜNÜ"NDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER, FİRMA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARADA.

SAKARYA'DA DÜZENLENEN "ENGELLİLER İÇİN KARİYER VE İSTİHDAM GÜNÜ"NDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.