Sakarya'da Camide Yaşanan Tuhaf Olay
Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Kurtköy Merkezi Camii'nde, yatsı namazının ardından bir kişi kendisine bıçakla zarar vermeye çalıştı.
Müezzin Muharrem Kiraz'ın Cesur Müdahalesi
Olay, 25 yaşındaki müezzin Muharrem Kiraz'ın zamanında müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı. 32 yaşındaki O.N.K., cemaat dağıldığı esnada bıçağıyla kendisine zarar vermek istedi.
Müretihaz Kiraz, O.N.K.'nin elini tutarak olası bir yaralanmayı önledi. Cami cemaati de bu esnada Kiraz'a destek oldu.
Olay Anı Güvenlik Kamerasında
Bıçaklı saldırı anı, caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kiraz, "O.N.K. yanına gelince camiye bir daha gelmeyeceğini söyledi," diyerek o anları anlattı.
Kiraz, namazdan sonra O.N.K.'nin elinde metal bir cisim gördüğünü fark ettiğini ve dikkatli incelemesi sonucunda bunun bıçak olduğunu anladığını da sözlerine ekledi. "Sesimi çıkarmadım ama ortamı gözlemledim. Namaz bitince, imam odasına geçmedim; cemaatten bir amcayla hasbihal ettim ama O.N.K.'yi izlemeye devam ettim," dedi.
Tehlikenin Atlatılması
Kiraz, bıçağı elinden alana kadar O.N.K. ile olan mesafesini koruduğunu belirtti. "Bıçağı çıkarıp bileğine dayayana kadar elini sıkıca tuttum. Kendini sıkıştırınca yere yatırarak etkisiz hale getirmeye çalıştım," şeklinde konuştu.
Herhangi bir yaralanma olmadan durumu başarıyla atlatan Kiraz, ardından O.N.K. ile imam odasında baş başa konuştu. "Güzel bir niyetle camimize 5 vakit gelmeye çalışan bir kardeşimizdir. Yaptığının yanlış olduğunu anladı ve özür diledi," ifadelerini kullandı.
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde camide kendisine bıçakla zarar vermeye çalışan kişi, müezzinin zamanında müdahalesiyle yaralanmaktan kurtuldu. Kurtköy Merkezi Camii müezzini Muharrem Kiraz, olayı AA muhabirine anlattı.
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde camide kendisine bıçakla zarar vermeye çalışan kişi, müezzinin zamanında müdahalesiyle yaralanmaktan kurtuldu. Kurtköy Merkezi Camii müezzini Muharrem Kiraz, olayı AA muhabirine anlattı.