Aydın'ın batı kesiminde yarın akşamdan itibaren yoğun yağış bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, 1.11.2026 Pazar günü akşam saatlerinden sonra Aydın'ın batısında yer alan Didim, Kuşadası ve Söke ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.
yağışın süresi ve yayılımı:
Açıklamada, beklenen yağışların bölge genelinde aralıklı ve yerel ölçekte etkili olmaya devam edeceği, Pazartesi ve Salı günlerinde de yağışların devam etmesinin tahmin edildiği vurgulandı. Yerel yoğunluk farklılıkları görülebileceği belirtildi.
vatandaşa uyarı ve tedbir çağrısı:
Meteoroloji uyarısında, beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yetkililer, vatandaşların resmi duyuruları takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını önerdi.
AYDIN’IN BATISINA KUVVETLİ YAĞIŞ