Saha sohbeti üretime dönüştü: iki kadın İskenderun belediyesinde kaynakçı oldu

Saha sohbetiyle başlayan süreçte Eylül Deniz ve Rümeysa Kırgın, İskenderun Belediyesi'nin kaynak atölyesinde kaynakçı olarak göreve başladı.

Yayın Tarihi: 29.09.2026 09:41
Güncelleme Tarihi: 29.09.2026 09:54

Saha sohbeti üretime dönüştü: iki kadın İskenderun belediyesinde kaynakçı oldu

Başkanın diyaloğundan atölyeye:

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in saha temasları sırasında kurduğu diyalog ve "kaynak yapabilir misiniz" sorusuyla başlayan süreç, iki genç kadının belediyenin kaynak atölyesinde göreve başlamasıyla sonuçlandı.

Eylül Deniz ve Rümeysa Kırgın, İskenderun Teknik Üniversitesi Metalurji Bölümü mezunu olup belediyenin kaynak atölyesinde istihdam edildiler.

Mesleki uygulama ve istihdam:

Kaynak makinesinin başında görev yapan genç kadınlar, eğitim aldıkları alanda pratik yapma ve mesleki becerilerini uygulama fırsatı buluyor. Bu istihdam hem gençlerin kariyerine doğrudan yansıyor hem de kaynakçılık gibi ustalık gerektiren mesleklerin yaşatılmasına katkı sağlıyor.

Başkanın açıklaması ve kadınların görüşü:

Başkan Dönmez, çalışmayla ilgili şunları söyledi: "Biz gençlerimizin diplomalarını sadece duvara asmasını değil, mesleklerini yaparak üretmesini istiyoruz. Bugün kaynak makinesinin başında çalışan iki genç kadın arkadaşımız, hem eğitim aldıkları alanda emek veriyor hem de mesleklerin yaşatılmasına katkı sunuyor. İş bilen, üreten, emek veren herkesin yanındayız. İskenderun’da gençler üretecek, meslekler yaşayacak"

Güneş gözlüğü yerine kaynak gözlüğü takarak mesai yapan iki genç kaynakçı, iş hayatında mutlu olduklarını belirterek Başkan Dönmez’e teşekkür etti. Belediye atölyesindeki bu uygulama, yerel yönetimin gençlerin mesleki hayata geçişine verdiği somut desteğin bir örneği olarak öne çıkıyor.

EYLÜL DENİZ (SAĞDA) VE RÜMEYSA KIRGIN (SOLDA)

EYLÜL DENİZ (SAĞDA) VE RÜMEYSA KIRGIN (SOLDA)

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.