Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun Açıklamaları
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti Edirne 8. Olağan İl Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmada, Sağlıklı Türkiye Programı ile sağlık alanında üretim hedeflerini vurguladı. "Hedefimiz sağlığın bilgisini, cihazını, teknolojisini üretmek. Bunu da başaracağız, en iyisini yapacağız," dedi.
Barış ve İyilik Teması
Memişoğlu, dünyada hâkim olan vahşet ve sömürü medeniyetine karşı Türkiye'nin barış ve iyilik tarafında yer aldığını belirtti. "Bizim yapacağımız bu medeniyette bir araya gelmek. Farklılıklarımızı zenginlik haline getirmek," ifadelerini kullandı.
Sağlık Hizmetlerindeki Gelişmeler
Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan liderlik örnekleriyle Türkiye'nin sağlık sisteminin geldiği noktayı değerlendirdi. 2002 yılına göre, her bir vatandaşın sağlık hizmetine ulaşma oranının 11,4 kez olduğunu kaydetti. "Sadece bir günde 3 milyon insanımıza sağlık hizmeti verebilen bir ülkeyiz," dedi.
Gelecek İçin Hedefler
Bakan, Türkiye'nin sağlık hizmetleri sunumunda dünyanın en iyi ülkesi olduğunu ve hedeflerinin Sağlıklı Türkiye Programı ile bu başarıyı sürdürmek olduğunu yineledi. Ayrıca toplumun karşılaşabileceği risklere dair üç faktör belirledi: hareketsizlik ve kilo, bağımlılıklar ile azalan doğurganlık oranları.
Aile Yapısının Önemi
Memişoğlu, aile yapısının küçülmesinin ve doğurganlık oranlarının düşmesinin gelecekte nüfus istatistiklerine olumsuz etkileri olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisini hatırlatarak, "Her evin üç çocuğu olması gerektiğinden bahsediyoruz," şeklinde ifade etti.
Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde bu hedefleri gerçekleştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, "İyilik medeniyetini dünyaya hakim kılacaklarına" inandığını ifade etti.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Edirne'de bir otelde düzenlenen AK Parti Edirne 8. Olağan İl Kongresine katıldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Edirne'de bir otelde düzenlenen AK Parti Edirne 8. Olağan İl Kongresine katıldı.