Safranbolu'nun işçi hafızasını sahneye taşıyan öğrenci filmi finalde

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 'Kara Sevda: Bir Zamanlar İşçi Milli Takımı' filmi, TRT Geleceğin İletişimcileri 2026'da finale kaldı.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 15:37
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 15:37

Safranbolu'nun işçi hafızasını sahneye taşıyan öğrenci filmi finalde

film TRT yarışması finalinde:

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı Kara Sevda: Bir Zamanlar İşçi Milli Takımı, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2026 ön değerlendirmesini geçerek finale kaldı. Yapım, üniversitenin uygulamalı eğitim bakış açısını, öğrenci üretimini görünür kıldı.

konu ve anlatım:

Film, madencilik kültürü ile futbolun Karabük ve Zonguldak havzasındaki izlerini sinematografik bir dille ele alıyor. Afişinde de yer alan "Bir Zamanlar İşçi Milli Takımı" alt başlığı, eserin odağını; emek, dayanışma ve bölge kimliğini vurguluyor.

Özellikle bölgenin işçi ve maden kültürünü merkeze alan görsel tercihleriyle dikkat çeken yapım, futbolu yalnızca saha içi bir etkinlik olarak değil, toplumsal bir hafıza ve aidiyet unsuru olarak resmediyor.

ekip ve eğitimsel boyut:

Filmin yönetmenliğini Mustafa Kağan İslamoğlu üstlenirken, görüntü yönetiminde Berkay Fikret Şık ve İsmet Mirza Aydın görev aldı. Kamera ekibinde Irmak Buse Erünsal ve Sude Naz Demirci yer aldı; kurguyu Emirhan Duman ve Serhat Kayacuk gerçekleştirdi.

Çalışmanın danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak yürüttü. Yapım, Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgi ile uygulamayı birleştirmesine olanak tanıyan bir eğitim örneği sunuyor.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, radyo, haber, görsel ve dijital yayıncılık ile iletişim kampanyası gibi farklı kategorilerde gençlerin çalışmalarını değerlendiriyor; KBÜ ekibinin yapımı bu platformda finale kalarak üniversitenin üretkenliğini görünür kıldı.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI "KARA SEVDA: BİR ZAMANLAR İŞÇİ MİLLİ TAKIMI"...

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI "KARA SEVDA: BİR ZAMANLAR İŞÇİ MİLLİ TAKIMI" ADLI FİLM, TRT GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ YARIŞMASI 2026’DA ÖN DEĞERLENDİRMEYİ GEÇEREK FİNALE KALDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.