DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.810.959,09 0,91%

Safranbolu'da Lokum Üreticileri Kurban Bayramı İçin Mesai Yapıyor

Safranbolu'da lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda 30 ton lokum üretmeyi hedefliyor. 20 farklı çeşidiyle dikkat çeken lokumlar, bayram boyunca market raflarında yer alacak.

Yayın Tarihi: 03.06.2025 15:13
Güncelleme Tarihi: 03.06.2025 15:19

Safranbolu'da Lokum Üreticileri Kurban Bayramı İçin Mesai Yapıyor

Safranbolu'da Lokum Üreticileri Bayram Mesaisinde

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda tatlı arayışındaki tüketicilere lezzetli alternatifler sunmak için yoğun bir mesai harcıyor. Safranbolu lokumu, safranlı, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi toplam 20 çeşitte hazırlanarak, bayram boyunca tüketicilere ulaştırılacak.

Geleneksel Üretim ve Kalite

Coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumu, yerel üreticiler tarafından özenle üretiliyor. Lokum üreticisi Recep Çelik, 55 yıldır sektörde olduğunu belirterek, “Safranbolu'nun üç güzeli vardır. Biri Safranbolu lokumu, biri Safranbolu evi, biri safran çiçeği” ifadesini kullandı.

Çelik, imalathanede 6 kazanda lokum, helva ve akide şekeri ürettiklerini aktararak, “Türkiye'de lokum yapılıyor ama Safranbolu lokumunu hiçbir yer tutmuyor. Şu anda günlük 1,5 ila 2 ton arasında üretim yapıyoruz ve bayram süresince en az 30 ton üretim yaparız” dedi.

Doğal Malzemelerle Üretim

Lokum imalathanesinde gıda mühendisi olarak görev yapan Mete Mert Dönmez, ilçenin turistik bir yer olması sebebiyle bayram öncesi lokum üretiminin arttığını dile getirdi. Dönmez, “Lokumlarımızda yüzde 100 şeker pancarından yapılmış şeker kullanıyoruz. Hiçbir şekilde glikoz, emülgatör, koruyucu ve katkı maddeleri kullanmıyoruz. Bu yüzden bizim yaptığımız lokumun tadı diğerlerine göre her zaman farklılık gösterir” şeklinde konuştu.

Safranbolu'nun klasik olarak adlandırdığı fındıklı lokum başta olmak üzere, çifte kavrulmuş Antep fıstıklı, incirli, sakızlı, güllü, yaban mersinli ve safranlı gibi çeşitli lezzetler dikkat çekiyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda ağızları tatlandırmak için...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda ağızları tatlandırmak için mesai yapıyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda ağızları tatlandırmak için...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Kurban Bayramı'nda ağızları tatlandırmak için mesai yapıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı