Evinizde dilerseniz eşinize, çocuklarınıza dilerseniz de misafirlerinize 20 dakika içersinde hazırlayacağınız lezzetli mi lezzetli Karaköy poğaçası pişirebilirsiniz. 4 - 6 kişilik olan bu tarif için; 20 dakikada hazırlık yapacak, 30 dakikada pişireceksiniz. Toplamda 1 saati bulmadan Karaköy poğaçanızı sofraya servis edebileceksiniz!
İstanbul’un tarihi ve lezzet dolu evlerinden birisi olan Karaköy sokaklarında gezerken her adımda farklı bir lezzetle tanışmanız mümkün ancak böyle bir lezzetle daha önce tanışmadığınıza eminiz bu sefer Karaköy meşhur poğaçası ile tanışmaya ne dersiniz ev yapımı Karaköy poğaçası tarifi ile bu lezzetli poğaçayı kendi mutfağınız yaşatmak mümkün hazırsanız 1 saatinizi bile almayacak lezzetli Kıyır Kıyır Karaköy poğaçası tarifine geçelim…
KARAKÖY POĞAÇASI MALZEMELERİ
- 250 gr yani bir paket margarin
- 1 çay bardağı ölçüsünde ılık süt
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 paket yaş maya ya da bir yemek kaşığı örtüsünde toz maya
- 2 tane yumurta birisini sarısı ayrılacak
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 5 su bardağı ölçüsünde kontrollü şekilde eklemek üzere un
- İçersine beyaz peynir
- Üzerine ise yumurta sarısı ve susam
KARAKÖY POĞAÇASI EVDE NASIL YAPILIR?
- Toz şekeri, ılık sütü ve mayayı yoğurma kabının içersinde alalım ve mayanın tamamen erimesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
- Oda sıcaklığın da yumuşamış olan margarini, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Unu da azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
- Üzerine temiz bir örtü örterek 25 dakika kadar mayalandırmaya bırakalım.
- Mayısalanmış olan hamurunuzdan bir parça alarak elimizle biraz açalım ve peynirli harçtan ilave ederek poğaçalarımızı kapatalım.
- Kapattığımız kısım altı gelecek şekilde tepsinin üzerine sırayla dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalın ters tarafı ile dikine çizikler atalım.
- En son üzerine ise susam serpiştirelim. Tepside mayalandırma için bırakalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Herkese afiyet olsun...