Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi, Orta Doğu'daki gerilimin sona ermesi ve sorunların müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Moskova'da bir araya gelen bakanlar, düzenledikleri ortak basın toplantısında işbirlikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Lavrov, Endonezya ile askeri savunma, güvenlik ve bilgi güvenliği alanlarında işbirliği yapma niyetinde olduklarını belirtti. Ayrıca, enerji kaynakları, tarım ürünleri ve gübre tedarikini genişletmeye hazır olduklarını ifade etti.
Endonezya'nın Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ile serbest ticaret anlaşması imzalama umudunu paylaşan Lavrov, Asya Pasifik bölgesindeki gelişmelerin yapıcı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini dile getirdi.
Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, iki ülkenin Orta Doğu'daki durumu ortak bir perspektifle ele aldığını belirtti. Marsudi, "Orta Doğu'daki gerilimin sonlandırılması ve sorunların müzakere masasında çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Rusya ile hemfikiriz," ifadelerini kullandı.
Yapılan görüşmelerin ardından bakanlar, uluslararası toplumun durumu sakinleştirmek ve gerginliği azaltmak için girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı.