Rusya Büyükelçiliği'nde 9 Mayıs Zafer Günü Ölümsüz Alay ile kutlandı

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde 9 Mayıs Zafer Günü, Ölümsüz Alay yürüyüşü ve anma programıyla 81. yıl dönümünde kutlandı.

Yayın Tarihi: 09.05.2026 14:35
Güncelleme Tarihi: 09.05.2026 14:39

Rusya Büyükelçiliği'nde 9 Mayıs Zafer Günü Ölümsüz Alay ile kutlandı

Rusya Büyükelçiliği'nde 9 Mayıs Zafer Günü Ölümsüz Alay ile kutlandı

Ankara'da 81. yıl dönümüne ilişkin anma programı

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde 9 Mayıs Zafer Günü, Ölümsüz Alay yürüyüşü ile anıldı. Sovyetler Birliği tarafından Büyük Vatan Savaşı olarak adlandırılan 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın mağlup edilmesinin 81. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler büyükelçilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Türkiye'de yaşayan Rus vatandaşları yürüyüşe katılarak 2. Dünya Savaşı'na katılan aile büyüklerinin fotoğraflarını taşıdı ve marşlar söyledi. Yürüyüş, anma ve hatırlama amacıyla yapılan bir tören olarak programın merkezinde yer aldı.

Anma yürüyüşünün ardından konuşma yapan Sergey Vershinin, Zafer Bayramı'nın önemine dikkat çekti ve "Bu, vatanımızın ve diğer ülkelerin bağımsızlığını ve egemenliğini sağlayan, onları faşizm belasından kurtaran herkese anma ve minnettarlık borcumuzu yerine getirdiğimiz bir bayramdır" ifadelerini kullandı.

RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE 9 MAYIS ZAFER GÜNÜ, "ÖLÜMSÜZ ALAY" YÜRÜYÜŞÜ İLE...

RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE 9 MAYIS ZAFER GÜNÜ, "ÖLÜMSÜZ ALAY" YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANDI.

RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE 9 MAYIS ZAFER GÜNÜ, "ÖLÜMSÜZ ALAY" YÜRÜYÜŞÜ İLE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.