Elazığ'da yağış uyarısı: ani sel ve toz taşınımına karşı tedbir çağrısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bingöl ve Adıyaman'ın kuzey, Tunceli'nin kuzey ve doğu, Malatya'nın kuzey ve güney ile Elazığ'ın doğu ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.
Açıklamada, beklenen yağışların ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dere taşması ve yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği vurgulandı.
Etkilenebilecek alanlar:
Bölge genelinde kuvvetli yağışların özellikle doğu ve güney kesimlerde yerel çapta su baskını ve taşkın riski oluşturabileceğine dikkat çekildi; yetkililer ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.
Toz taşınımı ve etkileri:
Açıklamada ayrıca bölge genelinde toz taşınımı beklendiği, bunun sonucu olarak ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi. Meteoroloji, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
METEOROLOJİ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILDI