Rus Kruvaziyer Amasra'ya Geliyor

Rusya'nın Soçi kentinden gelen kruvaziyer gemisi, Amasra ve Safranbolu'yu ziyaret edecek.

Yayın Tarihi: 06.11.2024 14:08
Güncelleme Tarihi: 06.11.2024 14:08

Rus Kruvaziyer Amasra'ya Geliyor

Rus Kruvaziyeri Amasra Limanı’nda

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyer gemisi, Amasra Limanı’na demirledi. 1053 yolcu ve 420 mürettebat taşıyan bu 193 metre uzunluğundaki gemi, 30 metre genişliği ve 11 katıyla dikkat çekiyor.

Karşılama Töreni

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Recai Çakır ile diğer yetkililer tarafından limanda karşılanan turistlere, çıkar çıkmaz Rusça broşürler dağıtıldı.

Tarihi ve Turistik Gezi

Gemiden ayrılan turistler, Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmek üzere yola çıktılar. Bazı yolcular, Karabük ilinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu’ya gitmek üzere tur otobüslerine bindi.

Sefer Sayıları ve Ekonomik Etki

Gemi, akşam saatlerinde Samsun’a hareket ettikten önce, Amasra Belediyesi'nin verilerine göre, yıl içerisinde 25’inci ve 2 yılda toplam 58’inci seferini gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Recai Çakır, "Rus misafirlerimizin güzel bir sonbahar gününde Amasra'nın tadını çıkaracağını umuyorum. Yüksek sezon genelde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanıyor; ancak yaz sezonu dışında düzenlenen kruvaziyer seferleri, yerel ekonomimize ek bir katkı sağlıyor. Bu tür seferler, sezonu uzatma hedeflerimizin gerçekleşmesine önemli katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Amasra Limanı'na...

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Amasra Limanı'na demirledi.

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Amasra Limanı'na...

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Amasra Limanı'na demirledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı