Recep Karatepe: MKE Ankaragücü hedeflerini yukarı koyuyor
MKE Ankaragücü teknik direktörü Recep Karatepe, Beştepe Tesisleri'nde antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulübün hedefleri ve iç düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karatepe, sarı-lacivertli ekibin ligde kalmayı hedefleyemeyeceğini vurgulayarak daha iddialı bir konum hedeflediklerini ifade etti.
Hedefler ve beklentiler
Karatepe, takımın hedeflerini net şekilde ortaya koydu: "İlk yarıya ilk 8'de girmek istiyorum. Sezon sonunda da play-off istiyorum." Ankaragücü'nün büyük bir camia olduğunu belirten teknik adam, ligde kalmanın "dünyanın en küçük hedefi" olduğunu söyleyerek kulübün daha üst sıraları zorlaması gerektiğini belirtti.
Karatepe ayrıca, "Şartlar değişir ama biz üst sıraları zorlamak ve mücadele eden bir Ankaragücü'nü göstermek zorundayız" diyerek hem kısa vadeli hem de sezon sonu beklentisini aynı anda vurguladı.
Yönetim, mali durum ve içerideki düzen
Göreve yaklaşık 2 ay önce geldiğini hatırlatan Karatepe, yönetimde yaşanan değişikliğe rağmen kulüp içinde bir düzen kurulduğunu aktardı. Yeni yönetim ile eski yönetimin birbirini desteklediğini bildiğini belirtti ve başkanın spor camiasından geldiğine dikkat çekti.
Karatepe, bazı maddi sorunların çözülmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Burada önemli olan bazı maddi sorunların da ortadan kaldırılması konusunda bir mücadele verilmesi. Dolayısıyla benim için değişen bir şey yok. Geldiğimden bu yana burada bir düzen kuruldu." Teknik direktör, maddi konular dışarıda çözüldüğünde içeride daha rahat değişiklikler yapabileceklerini ekledi.
Çalışma prensibi ve takım atmosferi
Yaklaşık 20 yıllık antrenörlük geçmişine sahip olduğunu belirten Karatepe, Süper Lig deneyiminden söz ederek futbolun dilinin bir olduğunu ve bu tecrübeyle oyuncularıyla samimi bir ortam yakaladıklarını ifade etti: "Oyuncularımla o samimi ortamı yakaladık."
Karatepe, oyuncularının arkasında durduğunu ve genelde dik durduğunu, bu konuda pes etmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Gelecek maç
MKE Ankaragücü, ligde 11. haftada 2 Kasım Pazar günü deplasmanda GMG Kastamonuspor ile karşılaşacak.
Karatepe'nin açıklamaları, takımda hem iddialı hedeflerin hem de içeride devam eden düzenin korunmasına yönelik bir yaklaşımın benimsendiğini gösteriyor. Kulübün sezon içindeki süreci ve yönetim-maddi yapıyla ilgili gelişmeler performansı yakından etkileyecek.
Nesine 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden MKE Ankaragücü, Beştepe Tesisleri'nde antrenman gerçekleştirdi. Teknik direktör Recep Karatepe, antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.