Bist 100
9.814,19 0%
DOLAR
32,31 0,03%
EURO
34,71 -0,01%
ALTIN
2.419,99 0,35%

Ramazan’a özel Beyaz Çikolatalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan sofralarınızı renklendirin!

Beyaz çikolatalı güllaç, Ramazan sofralarının en sevilen tatlısıdır. Bu tatlıyı yapmak için az malzeme ve kolay yöntem yeterlidir. Güllacınızı ceviz, antep fıstığı ve çilek gibi malzemelerle süsleyerek servis yapın.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 17:47
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 17:47

Ramazan’a özel Beyaz Çikolatalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan sofralarınızı renklendirin!

Beyaz Çikolatalı Güllaç tarifi

Ramazan ayının en sevilen tatlısı güllaç, beyaz çikolata ile buluşunca ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Bu nefis tarifi denemek için daha fazla vakit kaybetmeyin: Beyaz çikolatanın muhteşem tadıyla güllacınızı zenginleştirin!

Beyaz çikolatalı güllaç yapmak için çok az malzeme ve kolay bir yöntem yeterli. Ramazan’a özel bu tatlıyı hazırlayın, sofranızı renklendirin. Afiyet olsun.

Ramazan’a özel Beyaz Çikolatalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan sofralarınızı renklendirin!

Beyaz Çikolatalı Güllaç malzemeleri

Bu tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

  • 7-8 adet güllaç yaprağı
  • 6 bardak süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Beyaz Çikolatalı Güllaç içi

Bu tatlıyı daha lezzetli hale getirmek için içine şunları ekleyebilirsiniz:

  • 1 paket dövülmüş ceviz
  • 1 avuç dövülmüş antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Beyaz Çikolatalı Güllaç süslemesi

Bu tatlıyı daha göz alıcı hale getirmek için üzerine şunları serpebilirsiniz:

  • Antep fıstığı
  • Ceviz
  • Çilek, nar, vb.

Beyaz Çikolatalı Güllaç yapılışı

  1. Bir tencereye süt, toz şeker ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi koyun ve ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Şeker eridikten sonra beyaz çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Çikolatalar eridikten sonra tencereyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilındığında (parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta) gül suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. 3 veya 4 adet güllaç yaprağını ayrı bir kapta veya tepside süt karışımına batırarak ıslatın. Islattığınız güllaç yapraklarını borcam, tepsi veya kaba parlak yüzleri yukarı gelecek şekilde yerleştirin. (Her katı yerleştirdikten sonra bir kepçe ile süt karışımından üzerlerine gezdirin.)
  5. 3 veya 4. kata geldiğinizde dövülmüş ceviz, antep fıstığı ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini serpiştirin.
  6. Kalan 3 veya 4 adet güllaç yaprağını da aynı şekilde süt karışımına batırarak üzerine koyun. (Her katı koyduktan sonra süt karışımından üzerlerine gezdirmeyi unutmayın.)
  7. Son olarak kalan süt karışımını güllaçların üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlendirin.
  8. Dinlenen ve soğuyan beyaz çikolatalı güllacınızı antep fıstığı, ceviz, çilek, nar gibi malzemelerle süsleyerek servis yapın.
  9. Afiyet olsun.