Ramallah'da İsrail'in Politikalarına Protesto
İşgal altındaki Batı Şeria'nın ortasında bulunan Ramallah kentinde, onlarca kişi İsrail'in Gazze Şeridi’ne karşı yürüttüğü soykırım ve aç bırakma politikalarını protesto etti. Filistinli aktivistler tarafından organize edilen etkinlikte katılımcılar, şehrin sokaklarında yürüyerek, taleplerini dile getirdi.
Protestocular, Gazze'deki ablukaya ve insani yardımların engellenmesine karşı sloganların yer aldığı siyah tişörtler giydiler. Yürüyüşe, yazar ve aktivist Ömer Assaf öncülük etti. Assaf, İsrail’in Gazze’yi aç bırakma siyasetini protesto etmek amacıyla cumartesi günü süresiz açlık grevine başladığını açıkladı.
Öte yandan, Ramallah'daki bir grup Filistinli aktivist, 26 Temmuz’da Gazze ile dayanışmak için açlık grevine başlayacaklarını duyurmuştu. Yaptıkları yazılı açıklamada, "Batı Şeria Gazze İçin Aç" sloganıyla süresiz açlık grevine başladıklarını bildirdiler.