DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,25 -0,09%
ALTIN
5.871,04 0,62%
BITCOIN
3.723.387,2 -1,54%

Putin, Çin Dışişleri Bakanı Vang'ı Moskova'da Ağırladı

Putin, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile Moskova'da ikili ilişkileri ve işbirliğini görüştü. Şi'nin ziyareti 9 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Yayın Tarihi: 01.04.2025 17:13
Güncelleme Tarihi: 01.04.2025 17:13

Putin, Çin Dışişleri Bakanı Vang'ı Moskova'da Ağırladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile başkent Moskova'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkilerin geleceği ve işbirliği konuları ele alındı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Vang'ı Moskova'da kabul etti ve ikili ilişkilerin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 9 Mayıs Zafer Günü etkinliklerine katılacağını belirterek, Şi ile gerçekleştireceği ikili görüşmenin detaylarına değindi.

Putin, bu görüşmede iki ülkenin ilişkilerini ve uluslararası alandaki işbirliğini masaya yatıracaklarını ifade etti.

Öte yandan, Bakan Vang, Rusya'nın uzun vadeli bir partner olduğunu vurgularken, "Rusya ile Çin arasındaki işbirliği başka ülkelere karşı değil ve dış müdahalelere rağmen gelişiyor. Karşımızda büyük imkanlar var," şeklinde konuştu. Vang, ayrıca, çok kutuplu bir dünya düzeni inşa etme hedefi doğrultusunda işbirliklerini devam ettireceklerini kaydetti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı