Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan ETSO ziyareti
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, Erzurum programı kapsamında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret etti.
Görüşmenin odağı
Ziyarette bölgesel kalkınma hedefleri ve Erzurum'un mevcut potansiyeline yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Özakalın, heyete ilin yatırım ve ticari kapasitesi hakkında kapsamlı bilgiler aktardı.
Ekonomik ve lojistik projeler
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, tarım ve hayvancılık alanındaki kapasite, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 6. Bölge Teşvikleri ve Tarıma Dayalı İhtisas OSB çalışmaları hakkında heyete güncel gelişmeleri aktardı. Ayrıca "2034’e Doğru Erzurum Çalıştayı Strateji Rehberi" hakkında detaylı bilgi verildi.
Görüşmede bölgesel entegrasyon projelerine de değinildi. Başkan Özakalın, İyidere Limanı projesinin Ovit, Kırık ve Dallıkavak tünelleri üzerinden Erzurum'a doğrudan bağlanmasının, kentin Doğu Anadolu, Orta Doğu ve Kafkasya'ya açılan ana tedarik ve lojistik üssü konumuna gelmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Toplantıda Ermenistan Sınır Kapısı ve Zengezur Koridoru'nun açılmasının getirebileceği ekonomik katkılar da istişare edildi.
Kapanış ve hediye takdimi
Ziyaretin sonunda Başkan Özakalın, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'a katılımlarından ötürü teşekkür ederek "2034’e Doğru Erzurum Çalıştayı Strateji Rehberi" ve "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi" kitaplarını hediye etti.
ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ VE BERABERİNDEKİ HEYET, ERZURUM PROGRAMI KAPSAMINDA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASI (ETSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAİM ÖZAKALIN’I ZİYARET ETTİ.