Pratik Kremalı Havuçlu Kek Tarifi: Misafirlerinizi Etkileyecek Lezzet

Lezzetli ve pratik kremalı havuçlu kek tarifi ile misafirlerinizi etkilemeye hazırlanın! İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 11.12.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 11.12.2024 16:16

Pratik Kremalı Havuçlu Kek Tarifi: Misafirlerinizi Etkileyecek Lezzet

Pratik Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

Lezzet dolu kremalı havuçlu kek tarifi ile misafirlerinize unutulmaz bir tat sunmaya hazır olun! İşte bu muhteşem kekin yapımı için gerekli malzemeler ve aşamalar.

Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 3 adet orta boy havuç

Kremalı Havuçlu Kek Kreması İçin

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 çay bardağı kefir
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Süslemek İçin

  • 5-6 adet ceviz

Yapım Aşamaları

1. Geniş bir kasede sıvı yağ, toz şeker ve pekmezi çırpma teli ile köpürtmeden karıştırın.

2. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın. Karışım boza kıvamında, koyu ve akışkan olmalıdır.

3. Kuru malzemeleri ayrı bir kasede karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırın.

4. Cevizleri dövün, havuçları soyup ince rendenin kenarından rendeleyip kek harcına ekleyin. Spatula ile eşit şekilde karıştırın.

5. Kek kalıbının tüm yüzeylerini iyice yağlayın ve harcı içine koyup önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50-60 dakika pişirin. Kırkıncı dakikadan sonra kürdanla pişme testi yapmayı unutmayın.

6. Keki fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

7. Kreması için, yumuşak tereyağını portakal kabuğu rendesi ile çırpın. Karışıma azar azar kefiri yedirdikten sonra pudra şekerini ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpın. Kremayı on dakika buzdolabında bekletip hafif sertleşmesini sağlayabilirsiniz.

8. Kremalı havuçlu kekiniz hazır! Soğuyan keki kalıptan çıkartın, kremayı dilediğiniz gibi sürün ve isterseniz biraz daha ceviz ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!