yeniden ibadete açılan cami ve açılış programı:
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Karaburun Köyü’nde, 6 Şubat depremlerinde kullanılamaz hale gelen caminin yeniden yapımı tamamlandı ve törenle açıldı. Açılışa Gölbaşı Kaymakamı Kadir Algın, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Kaan Duran, siyasi parti ilçe temsilcileri ve köy sakinleri katıldı. Yeniden ibadete açılan yapı köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.
caminin yapım süreci ve teşekkürler:
Gölbaşı Kaymakamı Kadir Algın, törende caminin yeniden inşa edilmesinin önemine vurgu yaparak, yapımında emeği ve katkısı bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Algın, caminin Karaburun köyüne ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek deprem sonrası ihtiyaçların karşılanması yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.
kaymakamın köylülerle görüşmesi:
Açılış programının ardından Kaymakam Algın ve beraberindeki heyet, köyde bulunan taziye evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Algın, köylülerle sohbet ederek taleplerini dinledi ve yerel ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Toplantıda; ibadethanelerin tekrar hizmete kazandırılması ile diğer temel ihtiyaçların karşılanmasının öncelikleri arasında olduğu dile getirildi.
Açılış, deprem sonrası yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarının bir örneği olarak değerlendirildi ve köy sakinleri gerçekleştirilen hizmetten memnuniyet duyduklarını belirtti. Yetkililer, ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
ADIYAMAN’IN GÖLBAŞI İLÇESİNE BAĞLI KARABURUN KÖYÜNDE, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE YIKILAN CAMİNİN YENİDEN YAPILMASININ TAMAMLANMASI DOLAYISIYLA AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ.