Polonya cumhurbaşkanı Karol Nawrocki Anıtkabir'i ziyaret etti
Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldi ve Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret, resmî program kapsamında gerçekleştirildi.
Ziyaretin ayrıntıları
Ziyarete Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler eşlik etti. Nawrocki ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı ve burada çelenk bıraktı.
Mozole önünde saygı duruşu yapıldı; ziyaretin tamamlanmasının ardından Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çekildi.
Defter imzası ve müze ziyareti
Nawrocki ve heyeti daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Ziyaret, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nin gezilmesiyle sona erdi.
Bu tür Anıtkabir ziyaretleri, resmî temasların bir parçası olarak ülkelerarası nezaket ve saygı gösterilerinin önemli bir unsurunu oluşturuyor.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DAVETLİSİ OLARAK ANKARA'YA GELEN POLONYA CUMHURBAŞKANI KAROL NAWROCKİ, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ.