Peygamberimizin örnek aile hayatı Hakkari yaz kurslarında anlatıldı

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Yaz Kur’an Kursları öğrencilerine Hazreti Muhammed’in (SAV) 1500’üncü doğum yıl dönümü vesilesiyle örnek aile hayatını ve merhametini anlattı.

Yayın Tarihi: 28.07.2026 11:46
Güncelleme Tarihi: 28.07.2026 11:46

Peygamberimizin örnek aile hayatı Hakkari yaz kurslarında anlatıldı

Peygamberimizin aile hayatı Hakkari’de öğrencilere aktarıldı

Hakkari İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen sohbet programları kapsamında, Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş Yaz Kur’an Kursları öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlik, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) 1500’üncü yıl dönümü vesilesiyle örnek aile hayatının gençlere aktarılmasını amaçladı.

Programın içeriği:

Okuş, Hacı Abdurrahman Çetin ve Hacı Sait Camilerinde düzenlenen oturumlarda, Peygamber Efendimiz’in eşlerine ve çocuklarına karşı gösterdiği merhameti ile aile içindeki sorumluluk anlayışını anlattı. Sohbetlerde Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere temel dini bilgiler hatırlatıldı ve Peygamberimizin güzel ahlakı ile örnek davranışları üzerinde duruldu.

Program sırasında gençlere kısa sureler okutuldu ve fiili örneklerle aile içi görevler, kardeşlik ilişkileri ile anne-babaya karşı sorumluluklar işlendi. İl Müftüsü Okuş, anlatımında bireysel örnekler ve Peygamber Efendimiz’in günlük hayattaki tutumlarına dikkat çekti.

Öğrencilerle etkileşim ve geri bildirim:

Okuş, çocuklarla birebir ilgilenerek dilek ve temennilerini dinledi; geldikleri seviyeyi değerlendirmek amacıyla temel dini bilgilerle ilgili sorular yöneltti. Etkinliğe katılan öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekti ve katılım gösterenlere teşekkür edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Okuş, programın devamında da Peygamber Efendimiz’in örnek hayatını ve güzel ahlakını cami, Kur’an kursları ve diğer platformlarda anlatmaya devam edeceğini belirtti. Etkinlik, gençlere dini eğitim kadar ahlaki ve ailevi değerlerin de aktarılmasını hedefleyen bir formatta gerçekleşti.

HACI ABDURRAHMAN ÇETİN VE HACI SAİT CAMİLERİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELEN İL MÜFTÜSÜ OKUŞ...

HACI ABDURRAHMAN ÇETİN VE HACI SAİT CAMİLERİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELEN İL MÜFTÜSÜ OKUŞ, PEYGAMBER EFENDİMİZ HAZRETİ MUHAMMED'İN (SAV) ÖRNEK AİLE HAYATINI ANLATTI

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.