Personeline afet bilinci eğitimiyle kurum hazırlığını artırdı

Melikgazi Belediyesi, AFAD ile ortak düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi'nde personele afet öncesi, sırası ve sonrası için alınacak önlemleri anlattı.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 11:01
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 11:01

Personeline afet bilinci eğitimiyle kurum hazırlığını artırdı

Eğitimin kapsamı ve hedefi

Melikgazi Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında tüm personele yönelik Afet Farkındalık Eğitimi düzenleyerek kurum içi hazırlığı güçlendirdi. Eğitim, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi ve afet bilincini artırmaya odaklandı. Organizasyon, Afet İşleri Müdürlüğümüz ile Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle hayata geçirildi.

Hazırlık, müdahale ve iyileşme süreçleri:

Eğitimde özellikle afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında yapılması gereken iyileştirme çalışmaları ayrıntılı şekilde ele alındı. Eğitim boyunca heyelan, sel, deprem ve yangın gibi afet türlerine ilişkin riskler ve bu risklere karşı alınabilecek somut tedbirler vurgulandı. Amaç, perso nelin hem kişisel hem de kurumsal düzeyde ne yapması gerektiğini net olarak öğrenmesi ve can ile mal kaybını en aza indirmektir.

Eğitim yöntemi ve katılım:

Programda AFAD uzmanları tarafından teorik anlatımlar görsel materyaller ve videolar eşliğinde sunuldu. Katılımcılar, afet öncesi, sırasında ve sonrasında yapılması gereken uygulamaları görsel destekli örneklerle takip etti. Eğitimin periyodik aralıklarla tekrarlanacağı, böylece farkındalığın sürekliliğinin sağlanacağı bildirildi.

Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı değerlendirmede, belediye olarak personele ve kuruma fayda sağlayacak hizmet içi eğitimlerin sürdüğünü belirtti. Palancıoğlu, eğitimin afet risk azaltma ve önlem alma açısından önemine dikkat çekerek, emeği geçenlere ve katılan personele teşekkür etti.

Eğitim, kurum içi kapasitenin güçlendirilmesi ve toplumda afet farkındalığının yaygınlaştırılması hedefiyle planlanan programların bir parçası olarak değerlendirildi. Belediye yetkilileri, benzer çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI İLE PERSONELİNE DESTEK OLAN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, AFET BİLİNCİNİ...

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI İLE PERSONELİNE DESTEK OLAN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, AFET BİLİNCİNİ ARTIRMAK AMACIYLA TÜM PERSONELE YÖNELİK AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.