Perinthos Tiyatrosu 2 bin yıl sonra yeniden sanatla buluştu
Turizm Haftası etkinliği kapsamında tarihi tiyatroda kültürel klip çekildi
Tekirdağ’da kazı çalışmaları devam eden Perinthos Antik Kenti sınırları içinde yer alan Perinthos Tiyatrosu, yaklaşık 2 bin yıl sonra tekrar sanatla buluştu. Bölgenin arkeolojik dokusu ve tarihi atmosferi, etkinlik boyunca ön plana çıkarıldı.
15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası çerçevesinde, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Marmara Ereğlisi kazı alanında kültürel bir proje hayata geçirildi. Etkinlikte, Tekirdağ Öğretmenler Maarif Korosu tarafından seslendirilen Tekirdağ türküsü eşliğinde profesyonel bir klip çekimi yapıldı.
Çekimlerde, tarihi tiyatronun taş dokusu ve mimari izleriyle sanatın görsel estetiği bir araya getirilerek Perinthos Tiyatrosunun kültürel mirası vurgulandı. Projeye tanıtım desteği Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından sağlandı.
Çalışmayla, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması ve kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedeflendi. Etkinlik, geçmiş ile günümüz arasında somut bir bağ kurarak antik tiyatronun yeniden bir sahne niteliği kazanmasını sağladı.
Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Perinthos gibi köklü bir geçmişe sahip antik kentte yaklaşık 2 bin yıl sonra sanatın yeniden yankılanmasının büyük anlam taşıdığını belirtti ve Tekirdağ’ın tarihi ile kültürel değerlerinin sanat aracılığıyla tanıtılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Bu tür faaliyetler, hem arkeolojik alanların görünürlüğünü artırıyor hem de yerel kültürün korunması ve turizm odaklı tanıtımı açısından sürdürülebilir bir yaklaşımın parçası olarak değerlendiriliyor.
TEKİRDAĞ’DA PERİNTHOS TİYATROSU 2 BİN YIL SONRA YENİDEN SANATLA BULUŞTU