Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Pençe-Kilit'te şehit olan askerlere Şırnak'ta cenaze töreni

Dün Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Hareketi bölgesinde sızmaya çalışan terör güçleriyle çıkan çatışmada 9 asker şehit olurken 4 asker de yaralandı.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 15:11
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 15:11

Pençe-Kilit'te şehit olan askerlere Şırnak'ta cenaze töreni

Dün gelen acı haberin ardından bugün, şehit olan askerler için Şırnak’ta bir cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Güral, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu cenazeye katılan isimler arasında yer aldı. 

pençe kilit

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan çatışmada şehit olan 9 asker için düzenlenen cenaze 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Tören kapsamında Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin, Hakan Gün ve Ahmet Köroğlu, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Emrullah Gülmez, Kemal Batur, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin, Murat Atar’ın naaşları Türk bayrağına sarılı bir şekilde alana getirildi. Önce saygı duruşu yapılırken, daha sonra şehitlerin özgeçmişleri okundu. 

Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek tarafından okunan duanın ardından çeşitlerin cenazeleri ambulanslarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. Tüm şehitlerin naaşları ailelerinin olduğu şehirlere uçaklarla gönderildi.