Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda gençler denizle buluştu
Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Büyükçekmece'de düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Su Sporları Şenliği ile kutlandı. Etkinlik, Büyükçekmece Belediyesi'nce Mimarsinan Yelken ve Su Sporları Merkezinde gerçekleştirildi.
yarışlar ve katılım
Şenlikte 100 sporcu, 5 kategoride yarıştı; gençler ve çocuklar ile yetişkinler arasında düzenlenen yarışlarda yelken, kano, sup ve kürek branşları öne çıktı. Parkurlarda hız, denge ve teknik beceri ön plana çıkarken, katılımcılar yarışları tamamlamak için yoğun çaba sarf etti. Organizasyon boyunca kıyıda bekleyen aileler ve vatandaşlar, sporcuları alkışlarla destekleyerek şenliğin coşkusuna ortak oldu.
sporcuların ve ailelerin görüşleri
Etkinliğe katılan sporcular ve aileleri, yarış öncesinde heyecanlarını ve etkinliğe dair düşüncelerini paylaştı. Bir yıldır Büyükçekmece Belediyesi Yelken ve Su Sporları Akademisi sporcusu olan Ömer Fatih Bengi, 'Hava olmadığı zamanlarda kano yaparak kendimi geliştirdim bu konuda. Bugün de denizcilik bağımsızlığı olarak Kabotaj Bayramı’nda kanoda tekli yarışmayı düşünüyorum. Çok heyecanlıyım yarışmak için. Çünkü ilk defa kanoda yarışacağım. Hem heyecanlıyım hem de meraklıyım nasıl bir yarışma olacağına dair' dedi.
12 yaşındaki Kerem Büyükyaman, 'Kabotaj Bayramı hakkında bildiklerim; kendi sularında gemi veya başka yelkenli tekneleri sürmedir. Yarışta hem kano sürüp birinci olmaya çalışacağım hem de keyifli bir an yaşayacağım' ifadelerini kullandı. 8 yaşındaki Poyraz Ali Başta ise, 'Kano sürmek için buradayım. Arkadaşlarımla birlikte yarışarak ve eğlenerek burada yapmak istiyorum kanoyu.' dedi.
Etkinliğe çocuğunu getiren Lale Eron da, 'Kızımı getirdim. Kano ve sup yarışına katılacak. Belediyemizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı adına düzenlediği bu etkinlikte yarışacak. İnşallah başarılı da olur. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi spora teşvik eden belediyemize de teşekkür ederim.' sözleriyle organizasyona olan memnuniyetini dile getirdi.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda gençler denizle buluştu