Patnos’ta hafta sonu eğitim seferberliği sürüyor
Ağrı'nın Patnos ilçesinde hafta sonu düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile öğrencilerin akademik başarılarının artırılması ve öğrenme eksiklerinin kapatılması hedefleniyor. Sınıflarda yapılan çalışmalar, derslerin pekiştirilmesine ve öğrencilerin bilgi-beceri düzeyinin yükseltilmesine odaklanıyor.
Kursların amacı:
Uygulanan programlar, öğrencilerin derslerinde yaşadığı boşlukları tamamlamaya yönelik planlandı. Bu kapsamda DYK kapsamında yürütülen etkinliklerde konu tekrarı, soru çözümü ve bireysel rehberlik gibi yöntemler kullanılarak eksiklerin giderilmesine çalışılıyor. Hafta sonu kursları, normal ders saatlerinin dışında öğrencilere ek fırsat sunuyor.
Ziyaret ve değerlendirme:
İlçe Millî Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu kursları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Zorlu, kursların işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı ve uygulamaların öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlamaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Patnos'ta sürdürülen bu çalışmalar, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını amaçlıyor. Haftasonu eğitimlerinin düzenli sürdürülmesiyle birlikte öğrencilerin özgüveni artması ve sınav başarılarının desteklenmesi bekleniyor.
PATNOS’TA HAFTA SONU EĞİTİM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR