Pasaj sahibinin yöntemi: gece tuvaletini yapanları fotoğraflarla uyardı

Bursa Osmangazi'de pasaj sahibi, kepenk önüne gece tuvaletini alışkanlık haline getirenleri kameradan tespit edip fotoğraflarını duvara astı.

Yayın Tarihi: 25.09.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 25.09.2026 09:35

Pasaj sahibinin yöntemi: gece tuvaletini yapanları fotoğraflarla uyardı

pasaj sahibinin tepkisi:

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir pasajın kepenkleri önüne gece saatlerinde tuvaletini yapan kişilerin davranışı, işletme sahibinin sabrını taşırdı. Olay tekrarlandıktan sonra pasaj sahibi, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek kimlik tespitine yöneldi.

Görüntülerden çıkan kareleri bastıran işletmeci, fotoğrafları pasajın duvarına asarak hem görsel bir uyarı yaptı hem de sorunun tekrarlanmasını engellemeye çalıştı.

görüntüler ve duvara asılan notlar:

Duvara asılan fotoğrafların yanına konulan notlar dikkat çekti. Fotoğraflardan birinin altında 'Gece saatlerinde pasajımızı tuvalet olarak kullanan arkadaşlar gülümseyin' ifadesi yer alırken, bir diğerinde 'Yetenek Sizsiniz, yakında' yazısı görüldü. En çarpıcı uyarılardan biri ise 'Buraya işeyen kendini YouTube’da bulur' şeklindeydi.

Pasaj sahibi ayrıca, fotoğrafların yanında 'Kameralı güvenlik sistemiyle 7/24 kontrol edilmektedir' notunu da bırakarak yapılan davranışa karşı açık bir uyarı yaptı.

çevre tepkisi ve konuşulanlar:

Duvara asılan fotoğrafları gören vatandaşlar karışık tepkiler verdi; bazıları gülerek fotoğraflara baktı, bazıları ise 'Buraya gelen arkadaşlar dikkat etsin' yorumunda bulundu. Uygulama kısa sürede çevrede gündem oldu ve pasaj çevresinde farkındalık yarattı.

İşletmecinin güvenlik kameraları aracılığıyla tespit ve görsel uyarı yönteminin, benzer sorunlara karşı pratik ve dikkat çekici bir çözüm olarak değerlendirildiği görüldü.

BURSA’DA PASAJ SAHİBİNDEN ‘İBRETLİK’ ÇÖZÜM: TUVALETİNİ YAPANLARI TEK TEK DUVARA ASTI

BURSA’DA PASAJ SAHİBİNDEN ‘İBRETLİK’ ÇÖZÜM: TUVALETİNİ YAPANLARI TEK TEK DUVARA ASTI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.