Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Özgür Özel ve Mansur Yavaş görüşmenin ardından açıklama yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, dün eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün de ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüşme yaptı.

Yayın Tarihi: 04.05.2024 15:22
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 15:22

Özgür Özel ve Mansur Yavaş görüşmenin ardından açıklama yaptı!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Özgür Özel, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı çıkışında ise Yavaş ve Özel gazetecilere açıklama yaptı. 

Mansur Yavaş, Özel’in hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ve belediye olarak yapılan çalışmaları rapor ettiklerini aktardı. Ayrıca Özel’e Ankara’nın 5 beyazını temsilen plaket verildiği, Yavaş’a da Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine yapılan bağışın sertifikası hediye edildi. 

Özgür Özel geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorulan soruları da yanıtladı. Kamuoyuna mal olmuş sorunlarla ilgili gerekenin yapılmasını uygun bir dille talep ettiğini belirten Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile keyifli bir yemek yediklerini ifade etti. Erdoğan ile görüşmesine dair Kemal Kılıçdaroğlu’na danıştığını ve görüşlerini aldığını kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise son derece yapıcı bir yaklaşım sergilediğini ekledi. 

Mansur Yavaş Erdoğan ile görüşecek mi? 

Özgür Özel’in görüşmesinin üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mansur Yavaş görüşmesinin olup olmayacağı da soruldu. Konuya yönelik olarak Mansur Yavaş, önümüzdeki günlerde bakanlıklarda bekleyen yazıların yanıtlanacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Görüşme eğer olumlu sonuçlanırsa bakanlarla görüşeceğini, sonuçlanmazsa da yeniden randevu isteyebileceğini ifade etti. Hükümet kanadından olumlu bir yaklaşım beklediklerini belirten Mansur Yavaş, şunları ekledi: 

“Eğer hükümet kanadından olumlu bir yaklaşım olursa zaten problemlerimiz çözülecek, o zaman görüşmeye gerek kalmayacak."