Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Özgür Özel tartışmalara noktayı koydu: Aday olmaya diretmeyeceğim!

Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşma yapan Özgür Özel, görüşmeye dair çeşitli detaylar verdi.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 15:48

Özgür Özel tartışmalara noktayı koydu: Aday olmaya diretmeyeceğim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Devlet Bahçeli’nin makamında yaptığı baş başa görüşmenin ardından partisinin Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı. 

Bugün Devlet Bahçeli ile olumlu bir görüşme yaptıklarını ifade eden Özel, Cumhurbaşkanı adaylığına dair tartışmaları da sonlandırdı. Bahçeli ile asgari ücret, dış politika konularında görüşen Özel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da Büyük Emekli Mitingi düzenleyeceklerini açıladı. İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’e CHP rozeti takan Özel, kendi adaylığını dayatma konusuna değindi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan olarak herhangi bir şekilde adaylığını dayatmayacağını söyleyen Özgür Özel, “tarihi fırsatı” kaçırmanın iktidara yarayan bir hata olduğunu belirtti. Ayrıca iktidarın tükenmekte olduğunu ima eden Özel, tekrar fırsat vermeyeceğinden herkesin emin olmasını talep etti: 

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatını kaçırması sağlamak birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun.” 

Geçtiğimiz haftaki toplantısında üçüzlere CHP rozeti takan Özel, bu hafta 2001 doğumlu dördüzlere de parti rozeti taktı. Ayrıca dört üyenin kaydının tamamlandığını, Atatürk’ün baba evine geldiklerini söyleyerek “hoşgeldiler” ifadelerini kullandı. Bu kayıtlarla birlikte daha güçlü olduklarını söyleyen Özel, İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’e de rozet taktı. Bunun üzerine kürsüde kısa bir konuşma yapan Erdem, Özgür Özel’e teşekkür etti.