Özgür Özel, Bolu'daki Otel Yangını Davasının İlk Duruşmasına Katıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Kartalkaya'daki yangın davasının ilk duruşmasına katıldı. Yapılan açıklamada, "En yakından bu davayı takip etmeye, ucu kime dokunursa dokunsun, nereye varırsa varsın suçluların cezalandırılmasına özen göstereceğiz. En kısa sürede en adil ve en etkin yargılamanın yapılmasını ümit ediyoruz" dedi.
21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Duruşmanın çıkışında Özel, hazırlanan bilirkişi raporunun siyasi saiklerle vurgulandığını dile getirdi.
Özel, esas sanıkların hâlâ yargı önüne çıkmadığını savunarak, sorumluluğun Turizm Bakanı'nda olduğunu iddia etti. "Savcı diyor ki, 'Benim şu kamu görevlilerini de yargılamam lazım', ancak Turizm Bakanlığı izin vermiyor. Bu işin en baş sorumlusunun o olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.
Adalet Talebinin Önemi
Bugün kamuoyunun ilgi gösterdiği davanın önemine değinen Özel, adalet talebinin mağdurlar için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Şu sözleri kaydetti: "Bu tür davalarda ilk gün bütün psikolojik ve ahlaki üstünlük mağdurların lehineyken zamanla değişiyor" diye ekledi.
Özel, davayı başından sonuna kadar takip edeceklerini, deneyimli hukukçu vekillerin konuyu yakından takip edeceğini vurguladı. Ayrıca, Pençe-Kilit Harekatı kapsamında şehit düşen 12 askerin durumu ile ilgili de eleştirilerde bulundu.
Özel, "Gerekli tedbirlerin alınmamış olmasını milletin vicdanı kabul etmiyor. Bu kadar büyük sorumsuzluk ve tedbirsizlikle davranılmış olmasını kabul edemiyoruz" ifadesini kullandı.
Seçim Tartışmaları
Gazetecilerin, CHP'deki hareketli günlere dair bir sorusu üzerine de Özel, soruşturmanın yargı açısından olumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, seçim gündemiyle ilgili olarak, "Gelin sandığı kasımda koyalım, bu seçimi yapalım" çağrısında bulundu.
Özgür Özel'in duruşmalara katılacakları ve sürecin takipçisi olacağına dair verdiği söz, toplumda adalet arayışının sürdürülmesi adına büyük bir önem taşıyor.
CHP Genel Başkanı özgür Özel, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişini hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davayı takip etmek üzere Bolu'ya geldi. Özel, duruşmanın görüldüğü Bolu Sosyal Bilimler Lisesi'nin spor salonunun önüne gazetecilere açıklama yaptı.
CHP Genel Başkanı özgür Özel, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişini hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davayı takip etmek üzere Bolu'ya geldi. Özel, duruşmanın görüldüğü Bolu Sosyal Bilimler Lisesi'nin spor salonunun önüne gazetecilere açıklama yaptı.