Osmaniye Düziçi'de dondurucu soğuklar sanayi sitesinde araç yoğunluğuna yol açtı

Düziçi'nde iki gündür süren kar ve ardından gelen dondurucu soğuklar, motor ve soğutma sistemlerinde sorunlara yol açarak sanayi sitesinde tamir yoğunluğu oluşturdu.

Yayın Tarihi: 06.01.2026 08:10
Güncelleme Tarihi: 06.01.2026 08:13

Osmaniye Düziçi'de dondurucu soğuklar sanayi sitesinde araç yoğunluğuna yol açtı

Osmaniye Düziçi'de dondurucu soğuklar sanayi sitesinde araç yoğunluğuna yol açtı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Gece saatlerinde meydana gelen don, özellikle araç sahiplerini hazırlıksız yakaladı.

Sanayi sitesinde yoğunluk

Düziçi Sanayi Sitesi'ne sabah saatlerinde çok sayıda araç çekildi. Vatandaşlar, soğuk nedeniyle marş basamama sorunuyla karşılaşırken, bazı araçların soğutma suyunun donduğu ve bazı araçlarda motor aksamı hasarı olduğu bildirildi. Yolda kalan araçlar nedeniyle çekiciler arka arkaya sanayi sitesine giriş yaptı ve oto tamircileri güne yoğun mesaiyle başladı.

Usta uyarısı

Sanayi esnafı Mehmet Çömez, hazırlıksız yakalanan araç sahiplerinin mağduriyet yaşadığını belirterek, "İlçemizde iki gün boyunca kar yağışı oldu. Araçların hepsi buz tuttu. Şu an karın erimesiyle birlikte vatandaşlar mağdur oldu. Araçlar çalışmıyor; donanlar var, hararet yapanlar var. Millet antifriz koydurmaya başladı. Vatandaşlar mağdur. Daha önce antifriz koymayanlar hazırlıksız yakalandı. Şu an araçlarına en kısa zamanda antifriz koydurmaları, hortumlarını kontrol ettirmeleri gerekiyor. Gerekli işlemleri en kısa sürede yaptırmalılar" dedi.

Vatandaşın deneyimi

Bir başka araç sahibi Bekir Filiz ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "2 gün havaların sert geçmesi ve don olayları nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sabahları ben bile arabamın kapılarıyla uğraştım, tamamen buz tutmuştu. Sanayide, dondan dolayı antifriz koydurmayan araçlar yüzünden yoğunluk var, herkes sıkıntı yaşıyor."

Sanayi esnafı yetkililerinin ve araç sahiplerinin önümüzdeki günlerde antifriz ve hortum kontrollerine öncelik vermesi gerektiği vurgulanıyor.

OSMANİYE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR SANAYİ SİTESİNDE YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU

OSMANİYE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR SANAYİ SİTESİNDE YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU

OSMANİYE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR SANAYİ SİTESİNDE YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.