Ordu-Sivas kara yolu yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı
Ordu-Sivas kara yolu, Mesudiye ilçesi sınırlarında akşam saatlerinde artan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Etkilenen kesimlerde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.
Etki ve müdahale çalışmaları
Yetkililer, özellikle Iğdır Ormanları mevkiinde kar kalınlığının arttığını ve trafik akışının durduğunu bildirdi. Bölgede yol güvenliğini sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi, Mesudiye Belediyesi, Karayolları Müdürlüğü ve polis ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.
İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaşırken, bazı mahallelerde meydana gelen elektrik kesintilerine ekipler müdahale ediyor. Ayrıca, bazı yayla yollarına da ulaşım sağlanamadığı kaydedildi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolun yeniden trafiğe açılması için ekiplerin müdahaleleri ve hava koşullarının takip edildiği belirtildi.
ORDU-SİVAS KARA YOLU, ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI.