Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 0,02%
EURO
34,85 0,06%
ALTIN
2.394,8 0,56%

OnePlus 8T İncelemesi

OnePlus 8T Günün geceyi takip etmesi gibi, OnePlus seriler de birbirlerini takip ediyor. Yalnızca altı ay ara ile yeni bir OnePlus telefonu görüyoruz. OnePlus 8T de bu seriler arasında yer alıyor. Ancak bu sefer OnePlus 8T tek başına ve OnePlus 8 Pro'nun yerini alacak Pro sürümü yer almıyor.

Yayın Tarihi: 09.12.2020 18:48
Güncelleme Tarihi: 09.12.2020 18:48

OnePlus 8T İncelemesi

OnePlus 8T Günün geceyi takip etmesi gibi, OnePlus seriler de birbirlerini takip ediyor. Yalnızca altı ay ara ile yeni bir OnePlus telefonu görüyoruz. OnePlus 8T de bu seriler arasında yer alıyor. Ancak bu sefer OnePlus 8T tek başına ve OnePlus 8 Pro’nun yerini alacak Pro sürümü yer almıyor.

OnePlus 8T Tasarım
OnePlus 8T, OnePlus’ın bütçe cihazı gibi görünüyor. Her iki telefon da OnePlus 8’in ekranındaki kenarlar gibi eğimli olmayan, düz ekranlara sahip, düzgün ve yuvarlak dikdörtgen bir tasarıma sahip. Bu özellikler estetik açıdan hoş olmasa da 8T’yi kavramayı çok daha kolay hale getiriyor.
OnePlus 8T, 6,32 x 2,91 x 0,33 inç ölçüleri ile Nord ve OnePlus 8’den biraz daha büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Cam arka yüzü ve birinci sınıf kaplamasıyla 8T, alüminyum arka yüzüyle Pixel 5 ile kıyaslandığında daha iyi hissettiriyor.
OnePlus’ın 8T’ye verdiği geliştirici özellikler ne olursa olsun, sırtı parmak izlerine oldukça dayanıklı ve bu da bazı telefonlarla hoş bir kontrast oluşturuyor.
OnePlus 8T‘nin masaya koyduğu en büyük değişiklik, sağ üst tarafa yerleştirilmiş yuvarlak dikdörtgen bir birimde dört kamera ve bir flaş barındıran oldukça belirgin arka kamera modülüdür. Bu değişim, telefonun üst orta kısmında bulunan OnePlus 8’in hap şeklindeki üçlü kamerasında önemli bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.
Renk seçenekleri açısından yalnızca gümüş ve yeşil renkler ile karşımıza çıkan OnePlus 8, aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir kaplama yelpazesine sahip değil. OnePlus 7T’nin çarpıcı mavi tonlarını görmeyi sevmiş olsak da hem Aquamarine Green hem de Lunar Silver renklerini oldukça çekici bulduk.

OnePlus 8T İncelemesi

OnePlus 8T Ekranı
Son çıkan OnePlus telefonları etkileyici ekranlar sundu ve OnePlus 8T bu geleneği devam ettiriyor gibi görünüyor. 2400 x 1080 çözünürlüğe sahip 6,55 inçlik bir ekrana sahip OnePlus 8T, süper pürüzsüz 120Hz yenileme hızına sahip ve bu da OnePlus 8T‘yi kullanmayı daha zevkli bir hale getiriyor.
HDR’yi destekleyen bir OLED panel ile OnePlus 8T, renkleri ve kontrastı oldukça iyi işliyor. Testlerde varsayılan “canlı” modu sRGB renk gamının %169,9’unu ve DCI-P3 renk alanının %120,2’sini kapsıyordu. Bu değerler, OnePlus 8 Pro için aldığımız sonuçları geride bıraktı. Ancak OnePlus 8 Pro, DCI-P3 kapsama alanında Galaxy S20 FE’nin biraz gerisinde kaldı ve Samsung’un telefonu %133.3’e ulaştı.

OnePlus 8T Kamera Özellikleri

OnePlus 8T, arka kamera dizisi için OnePlus 8’in 48MP ana ve 16MP ultra geniş açılı kameralarına sahip ve onlara 5MP makro kamera ve 2MP tek renkli kamera eşlik ediyor.
OnePlus 8T’de OnePlus 8 Pro veya Galaxy S20 FE’de olduğu gibi bir telefoto lens bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl OnePlus 7T’nin 12MP 3x telefoto kamera ile geldiği göz önünde bulundurursak, bu eksiklik bizlere biraz garip geliyor.
OnePlus 8T’de, 48MP ana kameralı son OnePlus telefonlar gibi saf 48MP fotoğraflar çekme seçeneği de yer alıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde 48MP modu, yakınlaştırdığınız takdirde daha fazla ayrıntı içeren çekimler üretiyor. Ancak farkların büyük olmadığını belirtmekte fayda var.
OnePlus 8T‘nin 48MP kamerada OnePlus 7T Pro ile aynı Sony IMX586 sensörüne sahip olduğu göz önüne alındığında, 8T’nin eski telefona göre iyi bir yükseltme sunup sunmadığını görmeye değer buluyoruz. Standart bas-çek çekimlerinde ekranda büyük bir fark yok. 8T, daha dinamik aralık ve yakınlaştırıldığında biraz daha fazla ayrıntıyla daha parlak ve daha canlı kompozisyonlar sunuyor.

OnePlus 8T Performansı Nasıldır?

OnePlus 8T‘nin Snapdragon 865 Plus ile birlikte gelmesini bekliyorduk. Bunun nedeni olarak ise ‘T’ OnePlus telefonlar Qualcomm’un en yeni yonga sistemini kullanmasını gösterebiliriz. Ancak OnePlus 8T, altı ay önce piyasaya sürülen OnePlus 8 modelleriyle aynı olan Snapdragon 865‘e sahip.
Genel kullanımda OnePlus telefonlar, OxygenOS’un Android’i yormayan hafif yapısı sayesinde her zaman hızlı hissetmiştir. Aynı şey OnePlus 8T için de geçerlilik taşıyor. Çünkü çok duyarlı bir şekilde uygulamaları çalıştırıyor ve Gmail’den Whatsapp’a ve ardından YouTube’a hızlıca geçişler yapabiliyor. Snapdragon 865 Plus‘ın olmaması, bazı zorlu OnePlus hayranları için bir hayal kırıklığı olabilir. Ancak bu 8T’nin piyasadaki en hızlı telefonlardan biri olmadığı anlamına gelmiyor.

OnePlus 8T Pil Ömrü ve Şarj
4.500 mAh pili sayesinde OnePlus 8T‘nin elektrik enerjisini tüketmeden önce sizi bir günlük kullanım değerinden geçirmesini bekleyebilirsiniz. 150 nit ekran parlaklığına ayarlanmış ekranıyla sürekli internette gezinmeyi içeren testlerde 8T, 120 Hz’de çalışan ekranı ile 9 saat 58 dakika geçirmeyi başardı. Bu oran, 8T’yi en iyi telefon pil ömrü listesine sokmak için yeterli olan 11 saati vermese de 120 mAh daha büyük bataryasına rağmen 56 dakika ile OnePlus 8 Pro’dan daha uzun ömürlü, yüksek yenileme oranlı ekranlara sahip diğer telefonlarla aynı seviyede yer almasını sağlıyor. Ekranı 60 Hz’e düşürürseniz, akıllı telefonlar için ortalama süreden daha iyi olan 10 saat 49 dakikalık pil ömrü elde edersiniz.
Çok hızlı şarj, her zaman OnePlus telefonlarının en iyi özelliklerinden biri olmuştur. OnePlus 8T, yalnızca 15 dakikada sıfır şarjdan %55’e kadar pil kapasitesini şarj edebiliyor. 30 dakika bekleyerek pilinizin %93’ünün dolduğuna şahit olabiliirsiniz.