Ömer Yıldız, 37 Yıl Sonra Kurduğu Maçka Kayalar MTAL’ı Ziyaret Etti
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, 1989-2004 yılları arasında Maçka Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ilçeye kazandırdığı eğitim yatırımlarından biri olan, bugünkü adıyla Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini (dönemin Hemşire Okulu) 37 yıl sonra ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Ziyaret ve "Bir İlkin Hikayesi" söyleşisi
Okul Müdürü Ayhan Demirbaş’ın davetiyle okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen "Bir İlkin Hikayesi" başlıklı söyleşiye öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra okulun ilk mezunlarından hemşireler katıldı. Yıldız’ın söyleşisini Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Eren Urtekin ile iş dünyasından temsilciler de takip etti.
Okulun kuruluş öyküsü
Söyleşide okulun kuruluş sürecini anlatan Ömer Yıldız, 1989 yılında belediye başkanı seçildiğinde Maçka’nın adeta bir köy görünümünde olduğunu belirtti. Yıldız, genç yaşında sanayici olduğunu, 23 yaşında alüminyum fabrikasında yaklaşık 100 işçi çalıştırdığını ve ihracat yaptığını paylaştı. Belediye başkanlığı döneminde dönemin Başbakanı Turgut Özal ile görüşmesi ve ilçeye bir Sağlık Meslek Lisesi (Hemşire Okulu) kazandırma çabalarını ayrıntılı şekilde anlattı.
Yıldız, 18 maddelik talep listesinde birinci sırada Hemşire Okulu’nu gördüğünü, bunun için dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve Ankara’ya gidilerek okulun kuruluş yazısının alındığını aktardı. Yazıyı eline aldığı anda duyduğu sevinci ve sonrasında yaşanan resmi süreçleri, dönemin Trabzon Valisi Enver Hızlan ile yaşadığı anekdotu da söyleşide paylaştı.
Okulun açılacağı uygun binanın bulunmasının ardından eski bir binanın restore edilerek eğitim-öğretime hazırlandığını söyleyen Yıldız, ilk etapta alınan kararlarla okulun 40 öğrenci kontenjanıyla başlayıp sonrasında yedek öğrencilerin de kaydıyla toplam 80 öğrenci ile eğitime başladığını ifade etti. Bugün okulun ilk mezunlarından hemşireleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konferans salonu restorasyon sözü ve kapanış
Ziyaret sırasında okulun konferans salonundaki eksikliklere de değinen Yıldız, böyle köklü bir eğitim kurumuna yakışmayan görüntüyü düzelteceklerini belirterek en kısa sürede restorasyona başlayacaklarını söyledi. Öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Yıldız, söyleşi sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirerek programı sonlandırdı.
Not: Etkinlikte belirtilen tüm kişi ve kurum adları, tarihler ve sayısal veriler haberde korunan orijinal bilgiler doğrultusunda aktarılmıştır.
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI ÖMER YILDIZ, 1989-2004 YILLARI ARASINDA MAÇKA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YAPMIŞTI. BU SÜREÇTE İLÇESİNE ONLARCA EĞİTİM, SAĞLIK VE DİĞER KAMU KURUMUNUN KAZANDIRILMASINI SAĞLADI. BUNLARDAN BİRİ DE ŞİMDİKİ İSMİYLE MAÇKA KAYALAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (DÖNEMİN HEMŞİRE OKULU) OLDU. YILDIZ, 1989’DA KENDİ EMEKLERİYLE İLÇESİNE KAZANDIRDIĞI OKULDA 37 YIL ARADAN SONRA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.