Oltu’da yayla aromasıyla sezonun ilk balı alındı

Oltu'nun Bahçecik Mahallesi'nde 250 kovanla üretim yapan arıcı Hasan Demir, doğal balın ilk sağımını gerçekleştirdi; yıl için yaklaşık 3 ton hedefliyor.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 09:07
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 09:15

Oltu’da yayla aromasıyla sezonun ilk balı alındı

ilk sağımın coşkusu:

Erzurum'un Oltu ilçesinde bal hasadı sezonu başladı. Kırdağ eteklerinde, Bahçecik Mahallesi'ndeki arılıkta bu yılın ilk sağımını yapan 48 yaşındaki arı yetiştiricisi Hasan Demir, sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

Yaklaşık 250 kovan ile üretim yapan Demir, ilk elde ettiği balla hem üreticinin moralinin yükseldiğini hem de bölge balına olan ilginin tazelendiğini söyledi. Hasat anı, üreticinin uzun süredir sürdürdüğü emeğin somut çıktısını göstermesi bakımından önem taşıyor.

arılık ve üretim süreci:

Arıcılık faaliyetlerini yıl boyunca devam ettiren Demir, kış aylarında arılarını Aydın'a götürdüğünü, ilkbaharda yeniden Oltu'ya getirerek üretime başladığını anlattı. Mesleği babasından öğrenen Demir, babasının vefatının ardından 2011'den bu yana arıcılığı tek başına sürdürdüğünü belirtti.

Demir, arıcılığı yalnızca bir gelir kaynağı değil, büyük bir tutku olarak tanımladı: "Arıcılık bir sevdadır. Herkes doğada üç ay boyunca tek başına kalamaz, kalsa da sıkılır. Ben ise işimi büyük bir aşkla yapıyorum."

bölgeye ve sofralara katkı:

Oltu yaylalarının doğal florası ve zengin bitki örtüsü, üretilen balın kendine has aroma ve kalitesini destekliyor. Demir bu nedenle tamamen doğal ve kaliteli bal üretmeyi amaçladığını vurguladı.

Bu sezonun verimli geçmesi halinde üreticilerin yüzünün güleceği ve doğal Oltu balının sofralardaki yerini artıracağı ifade ediliyor. Demir, yıl için yaklaşık 3 ton doğal bal elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ERZURUM'UN OLTU İLÇESİNDE BAL HASADI SEZONU BAŞLADI. OLTULU ARI YETİŞTİRİCİSİ HASAN DEMİR, BU...

ERZURUM'UN OLTU İLÇESİNDE BAL HASADI SEZONU BAŞLADI. OLTULU ARI YETİŞTİRİCİSİ HASAN DEMİR, BU YILIN İLK BAL SAĞIMINI GERÇEKLEŞTİREREK SEZONUN BEREKETLİ GEÇMESİNİ TEMENNİ ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.