Oltu'da eğitim, konut ve yurt projelerinde hız kesilmedi

Erzurum Valisi Aydın Baruş, Oltu'daki öğretmenevi, ASO, TOKİ konutları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenci yurdu inşaatlarını inceleyip bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 09:04
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 09:04

Oltu'da eğitim, konut ve yurt projelerinde hız kesilmedi

Vali Baruş yatırım sahalarında inceleme yaptı

Erzurum Valisi Aydın Baruş, Oltu ilçesinde yapımı devam eden bir dizi eğitim, konut ve sosyal altyapı projesini yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaret kapsamında proje sahalarında yürütülen çalışmalar tek tek gözlemlendi ve yüklenici firma temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.

Saha incelemelerinin odağı:

Vali Baruş'un programında öncelikli olarak Oltu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) inşaatı yer aldı. Ardından Gökçedere Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 205 konut ve 4 ticari dükkan projesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı süren öğrenci yurdu şantiyeleri ziyaret edildi. İncelemelerde şantiye şefleri ve yüklenici firma yetkililerinden projelerin aşamaları ve kalan iş programı hakkında raporlar alındı.

Takvim, hedefler ve yerel katkı:

Vali Baruş, projelerin planlanan takvim doğrultusunda tamamlanmasının önemine vurgu yaparak bu yatırımların bölge halkının yaşam kalitesini artıracağını belirtti. Eğitim ve barınma alanlarındaki yatırımların aynı zamanda sosyal altyapıyı güçlendireceğini ifade eden Baruş, çalışmaların zamanında bitirilmesi için gerekli koordinasyonun sağlanmasını istedi.

İncelemelerin ardından Vali Baruş, işçiler ve teknik ekiple sohbet ederek sahadaki çalışma koşullarını değerlendirdi ve emeği geçen personele kolaylıklar diledi. Ziyaret boyunca ilçe protokolü ve ilgili kurum müdürleri de Vali Baruş'a eşlik etti.

ERZURUM VALİSİ AYDIN BARUŞ, OLTU İLÇESİNDE YAPIMI HIZLA DEVAM EDEN EĞİTİM, BARINMA VE SOSYAL...

ERZURUM VALİSİ AYDIN BARUŞ, OLTU İLÇESİNDE YAPIMI HIZLA DEVAM EDEN EĞİTİM, BARINMA VE SOSYAL ALTYAPI PROJELERİNİ YERİNDE İNCELEYEREK YETKİLİLERDEN ÇALIŞMALARIN SON DURUMU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.