Yavuz Selim İlkokulu tarafından hayata geçirilen Köklerden Geleceğe: Maarif Veli Okumaları projesi, Kahta ilçesinde okul-aile ilişkisinin derinleştirilmesini hedefliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında tasarlanan çalışma, özellikle ilkokul 1. sınıf velilerine yönelik aylık okuma ve değerlendirme buluşmaları öngörüyor.
projenin hedefleri:
Koordinatör Sınıf Öğretmeni Şerif Yetkin, projenin amacını şöyle özetledi: "Eğitimi yalnızca okul sınırları içerisinde değil, aile ve toplumla bütünleşen dinamik bir ekosistem olarak ele almak, okul-aile iş birliğini güçlendirmek ve öğrencilerimizin gelişim süreçlerini pedagojik ve değerler odaklı bir yaklaşımla desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik". Bu yaklaşım, velilerin eğitim sürecine daha aktif katılımını sağlamayı, çocukların gelişiminde tutarlı bir çevre oluşturmayı ve aile içi iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.
ilk buluşma ve yöntem:
Projenin ilk buluşmasında Doğan Cüceloğlu'nun Geliştiren Anne Baba adlı kitabı üzerinden tahlil yapıldı. Buluşmalarda veliler kitaplar üzerinden fikir alışverişinde bulunacak; çocuk eğitimi, öz farkındalık, değerler bilinci ve rehberlik alanlarında ortak yaklaşımlar geliştirilecek. Toplantılar aylık periyotlarla sürdürülecek ve her ay farklı bir eser değerlendirilecek.
Yetkin, projenin Kahta'daki diğer eğitim kurumlarına örnek teşkil etmesini dileyerek, uygulamanın hayata geçirilmesinde destek veren Yavuz Selim İlkokulu yönetimi ile Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Okul yönetimi, velilerin düzenli katılımıyla çalışmanın ilçe genelinde olumlu bir etki yaratmasını bekliyor.
KAHTA’DA VELİLERE YÖNELİK “MAARİF VELİ OKUMALARI” PROJESİ BAŞLATILDI