Okan Buruk: 7'de 7 ve 21 puan var, ancak mutluluğu tam yaşayamadım

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Corendon Alanyaspor karşısında 1-0 kazanılan maç sonrası 7'de 7 ve 21 puana rağmen memnun olmadığını, Liverpool maçına odaklandıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 26.09.2025 23:50
Güncelleme Tarihi: 26.09.2025 23:50

Okan Buruk: 7'de 7 ve 21 puan var, ancak mutluluğu tam yaşayamadım

Okan Buruk: 7'de 7 ve 21 puan var, ancak mutluluğu tam yaşayamadım

Trendol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 1-0 yenen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında takım performansını ve önümüzdeki programı değerlendirdi.

Maçın genel değerlendirmesi

Buruk, Alanyaspor'un özellikle geçiş hücumunda etkili olduğunu belirterek, "Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında iyi oynayan Alanyaspor'un özellikle geçiş hücumunda hızlı oyuncularıyla etkili bir takım olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı. İlk yarıda geçişten iki pozisyon verdiklerini, oyunun hakimiyetinin daha çok kendilerinde olduğunu aktardı.

Maç içinde yaşanan değişiklikleri ve oyuncu durumlarını anlatan Buruk, "Devre arasında Torreira'nın bir rahatsızlığı oldu. Ufak bir baygınlık geçirdi ve yerine Lemina ile başladık. Devamında rakibimiz bir santrfor aldı ve Ogundu sağ kanada geçti. Biz de buna cevap vermesi için Jakobs'u aldık. Topun bizde kalması için de İlkay'ı aldık." dedi.

Buruk, oyunun daha dengeli gittiğini ve ikinci golü bulma şansı yakaladıklarını ifade etti ancak son bölümde rakibin çok net fırsatlar yakaladığını vurguladı: "Biz savunmada kötü işler yaptık ve rakibimize fırsatlar verdik."

Sonuç ve duygu

Galatasaray'ın ligdeki başlangıcına rağmen duygularının sınırlı olduğunu belirten Buruk, maç sonrası sözlerini şu şekilde özetledi: "7'de 7 yaparak ve 21 puanla başladık ama açıkçası bunun mutluluğunu yaşayamadım." Öte yandan Buruk, "Günün sonunda kazandığımız için tabii ki mutluyuz" diyerek sahadan galibiyetle ayrılmanın önemine işaret etti.

İki müsabaka arasında yönetim ve hazırlık

Buruk, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile 30 Eylül Salı günü oynanacak maça dikkat çekerek, iki maça aynı anda hazırlanmanın zorluklarını ve rotasyon kararlarını açıkladı. Sakatlık ve ağrı şikâyetleri nedeniyle bazı oyuncuları kullanmadıklarını, örneğin Yunus ve Kaan Ayhan'ın maç içinde tercih edilmediğini belirtti.

Son bölümde oyuncu değişikliklerinin maçın gidişine etki ettiğini aktaran Buruk, "Maçın son 10 dakikası da olsa Osimhen'i oynatmak istedik. Burada da Barış'ın çok yorulduğu net bir şekilde görünce değişikliği yaptık ama bazen kişisel olarak karşılamada zorlandığımız yerler oldu. Özellikle son 10 dakika." diye konuştu.

Oyun kalitesi ve gelecek beklentisi

Buruk, maçın genelinde "İyi oynamadan kazandık." değerlendirmesini yaparak, son bölümdeki performans eksikliklerine dikkat çekti: "Bugün özellikle maçın sonunu iyi bitirmedik. Geçiş şansları verdik ama son bölüm çok istediğimiz gibi gitmedi." Buna karşılık kalecinin önemli kurtarışları ve rakibin bitiremeyişinin galibiyeti getirdiğini belirtti.

Rotasyon ve taktik planı hakkında ise, "Bir sonraki maç için de daha tempolu, daha istekli oynayan bir Galatasaray sahada olacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Oyuncularımızı da en hazır şekilde, kadromuzu en hazır şekilde kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Osimhen'in durumu

Forvet Osimhen ile ilgili değerlendirmesinde Buruk, oyuncunun milli takımdan döndüğünden beri takım antrenmanı yapmadığını belirtti: "Osimhen'in ise yüzde 100 hazır olmadığını belirterek, 'Milli takımdan döndüğünden beri takım antrenmanı yapmadı. Dün bizde kısa bir bölüm çıktı. Bireysel antrenmanları devam ettirdi.'" Buruk, son değişiklikte Osimhen'i 10 dakika oynatarak bir sonraki maç için hazır olma ihtimalini korumak istediklerini ekledi ve bu sebeple bazı riskler alındığını ifade etti.

Basın toplantısında Buruk'un vurguladığı ana noktalar maç içindeki uyum sorunları, yapılan rotasyonlar, sakatlık-ağrı şikayetleri ve önümüzdeki Liverpool sınavına odaklanma oldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı