Aziz Yıldırım, iki santrforu kongrede açıklayacağını duyurdu
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, 6-7 Haziran tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde Bahçelievler'de kongre üyeleri ve taraftarlarla bir araya geldi. Toplantıda kulübün geleceğine dair hedeflerini, transfer planlarını ve tesis çalışmalarıyla ilgili yaklaşımlarını paylaştı.
Kongre öncesi mesaj
Yıldırım, kongrenin camia için önemine vurgu yaparak, "6-7 Haziran'da Fenerbahçe'nin geleceği ile ilgili sizler karar vereceksiniz" dedi. 12 yıllık dönemde yaşanan başarısızlıklardan dönmek ve camianın birlik içinde şampiyonluk hedefiyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca kulübün yalnızca futbol takımı değil, tüm branşlarda hedef koyduğunu ve başarı beklentisini yineledi.
Futbol planları: iki santrfor ve Cherif
Futbol A takımıyla ilgili planlarını paylaşan Yıldırım, "Muhakkak iki santrfor alacağız. Bu isimleri yarın kongrede açıklayacağım" ifadelerini kullandı. Samandıra Tesisleri'ne dikkat çekerek, tesisleri "iyi bir ele alacaklarını" ve Fenerbahçe'nin eski ruhunu geri getireceklerini belirtti.
Bir kongre üyesinin "takıma 3 forvet gerekli" görüşüne yanıt veren Yıldırım, "İki forvet ile anlaştık. 3. forvet de Cherif. Çünkü genç 23 yaş altı kuralına uyduğu için ondan faydalanacağız" dedi ve Cherif ismini özellikle öne çıkardı.
Samandıra, stat ve altyapı çalışmaları
Samandıra Tesisleri'nin yeniden düzenleneceğini söyleyen Yıldırım, tribünlerin de eski coşkusuna kavuşması için çalışacaklarını ifade etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin mevcut yerinde yenilenmesi üzerine gelen bir soruya Yıldırım, "Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda kongreye getiririz. Kongrede de fikrimi söylerim. Buradan çıkmayalım diye düşünüyorum" yanıtını verdi, ancak alternatifleri sunma zorunluluğu olduğunu da ekledi.
1959 öncesi şampiyonluklar
1959 yılı öncesi şampiyonluklarla ilgili görüşünü yineleyen Yıldırım, eldeki belgelerin noter aracılığıyla Federasyon'a gönderilebileceğini ve bu sürecin ardından yıldız konusunda hareket edilebileceğini belirtti. Ancak parasal haklar konusunda ek talepler olursa bunun sorun yaratabileceğini de sözlerine ekledi.
Kongre üyelerine çağrı
Oy kullanacak üyeleri değerlendirmeye çağıran Yıldırım, adaylar ve vaatler arasında gerçeklerle hayallerin ayrıştırılması gerektiğini vurguladı: "Kararsız olanlar şuna baksın; bir tarafta ben ve arkadaşlarımın olduğu liste. Öbür tarafta diğer aday ve listesi. Size neler vadediyor, neler yapmak istiyorlar, bunu görüp karar versinler."
Öne çıkan: Aziz Yıldırım iki santrfor alacağını ve bu isimleri yarın kongrede açıklayacağını, Cherif'in 3. forvet olarak değerlendirileceğini ve Samandıra ile stat konularının kongre gündeminde öncelikli olduğunu belirtti.
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Muhakkak iki santrfor alacağız. Bu isimleri yarın kongrede açıklayacağım. İyi bir takım kuracağız. Samandıra Tesisleri’ni iyi bir ele alacağız. Orada Fenerbahçe’nin eski ruhunu yaşatacağız" dedi.