Öğleden sonra Erzurum ve Ardahan'da ani sel riski ve kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum ve Ardahan çevresinde öğle sonrası görülecek sağanakların yerel kuvvetli olabileceği uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 10.08.2026 11:23
Güncelleme Tarihi: 10.08.2026 11:23

Öğleden sonra Erzurum ve Ardahan'da ani sel riski ve kuvvetli sağanak uyarısı

Erzurum ve Ardahan'da öğle sonrası gök gürültülü sağanaklar

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan ve çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yapılan uyarıda bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

uyarının ayrıntıları:

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

vatandaşlara öneriler:

Yetkililer; dere yatakları, taşkına açık alçak bölgeler ve ulaşıma etkisi olabilecek noktalar için gerekli önlemlerin alınmasını; araçların yüksek ve güvenli yerlere park edilmesini, açık alan ve su kenarlarından uzak durulmasını ve yıldırım riskine karşı korunma sağlanmasını tavsiye etti. Acil durumlarda resmi uyarılar takip edilmeli ve gerektiğinde ilgililere haber verilmelidir.

METEOROLOJİ 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ;  ERZURUM, ARDAHAN VE ÇEVRELERİNDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI...

METEOROLOJİ 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ; ERZURUM, ARDAHAN VE ÇEVRELERİNDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPTI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.