Bulancak'ta alınan Audi Q7 gümrük işlemlerinde takıldı
Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan Dursun Karahasan, galeriden noter aracılığıyla satın aldığı Audi Q7 marka aracının Türkiye'ye giriş işlemleri sırasında oluştuğu belirtilen bir gümrük alacağı gerekçesiyle el konulduğunu söyledi. Karahasan, aracına ilişkin olarak belirtilen tutarın 4 bin 523 lira 38 kuruş olduğunu ifade etti ve aracın uzun süredir yediemin otoparkında bekletildiğini belirtti.
süreç ve hukuki tablo:
Karahasan, araç trafikte durdurularak elinden alındıktan sonra ne kendilerine ne de noter aracılığıyla kendilerine resmi bir tebligat yapıldığını aktardı. Olayla ilgili daha önce açılan davada görevli kamu personelinin yaklaşık 10 yıl yargılandığını, sonunda zaman aşımı gerekçesiyle beraat ettiğini belirtti. Karahasan, bu kararın kendisinin mağduriyetine çözüm getirmediğini söyledi.
Vatandaş, eksik vergi iddiasının varsa ödenmesi halinde aracın kendisine verilmesini talep ettiklerini ancak muhatap bulamadıklarını anlattı. Noter satışına ve ruhsata güvenerek işlem yaptıklarını vurgulayan Karahasan, "Devletin noterine güvenerek araç satın aldık. Ruhsata ve noter satışına güvenemeyeceksek kime güveneceğiz" ifadelerini kullandı.
vergiler, bandrol ve satış süreci:
Karahasan, araca el konulmasına rağmen Motorlu Taşıtlar Vergisi ve bandrol borçlarının kendi adına işlemeye devam ettiğini iddia etti. Aracı kullanamadığı halde vergi ve bandrol borçlarının kendisine yansıtılmasına tepki gösteren Karahasan, gümrük idaresinin aracı eksper yaptırıp satışa çıkardığını söyledi. Hata yapanların yargılandığını, ancak sonuçta araç sahibinin zarar gördüğünü belirtti.
Yaşananların mevzuattaki bir boşluktan kaynaklandığını ileri süren Karahasan, benzer durumdaki vatandaşlar için emsal teşkil edebilecek bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini savundu. Bunun yanında, aracın satış sürecine karşı hukuki girişimlerini sürdürdüğünü bildirdi.
Başına dert olan lüks cip satışa çıkarıldı