Nilüfer Akademi Caddesi'ne yeni yüz: 1.800 ton asfaltla konfor sağlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Odunluk Mahallesi'nde Akademi Caddesi'ni 1.500 ton kazı-dolgu ve 1.800 ton asfaltla yenileyerek ulaşımı konforlu hale getirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 17:32
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 17:46

Nilüfer Akademi Caddesi'ne yeni yüz: 1.800 ton asfaltla konfor sağlandı

Nilüfer Akademi Caddesi'nde kapsamlı yol yenileme tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bakım ve onarım ihtiyacı bulunan yolları yenileme çalışmaları kapsamında Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için çalışma yürüttü. İşlemler, Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda planlandı ve yoğun trafiğe sahip güzergâhlardan biri olan Akademi Caddesi'nde uygulandı.

Çalışmanın kapsamı:

Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra ekipler öncelikle güzergahta 1.500 ton kazı ve dolgu imalatı gerçekleştirdi. Toplam 500 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki cadde üzerinde yapılan kazı-dolgu işlemlerinin ardından, üzerine 1.800 ton asfalt kaplaması serildi. Bu aşamalar, caddenin taşıma kapasitesi ve yüzey kalitesini artırmayı hedefledi.

Yerel memnuniyet ve geri bildirim:

Odunluk Mahallesi Muhtarı Özlem Akman, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: Çalışmalardan dolayı memnunuz. Burası yoğun bir noktada yer alıyor. AVM ve iş merkezleri var. Vatandaşlarımızın da talepleri olmuştu. Ekipler çalışmalarını gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Bibaya teşekkür ediyorum.

Uygulanan yenileme, bölgedeki araç ve yaya ulaşımında konforu artırmayı, altyapı kaynaklı arızaları azaltmayı ve trafik akışını iyileştirmeyi amaçlıyor. Büyükşehir ekiplerinin kısa sürede tamamladığı çalışmalar, yerel halkın beklentisini karşılamayı hedefliyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAKIM VE ONARIM İHTİYACI BULUNAN YOLLARI YENİLEME ÇALIŞMALARI...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAKIM VE ONARIM İHTİYACI BULUNAN YOLLARI YENİLEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA NİLÜFER İLÇESİ ODUNLUK MAHALLESİ’NDE ULAŞIMI GÜVENLİ VE KONFORLU KILMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!