Nijerya Ordusu Boko Haram'dan 332 Kişiyi Kurtardı

Nijerya ordusu, Boko Haram'ın elinden 332 kişiyi kurtardı. Operasyon Borno eyaletinde gerçekleştirildi ve kurtarılanlar yetkililere teslim edildi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 18:11
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 18:11

Nijerya Ordusu Boko Haram'dan 332 Kişiyi Kurtardı

Nijerya Ordusu, Boko Haram'ın Rehinelerini Kurtardı

Nijerya ordusu, terör örgütü Boko Haram'ın ülkedeki kuzeydoğu bölgesinde rehin almış olduğu 332 kişiyi gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla kurtardı.

Operasyon Detayları

Nijerya Ordusu'nun yaptığı resmi açıklamada, Borno eyaletinin Sambisa ormanında düzenlenen operasyonun ayrıntıları verildi. Açıklamada kurtarılanların arasında 110 kadının bulunduğu ve bu kişilerin rejime teslim edildiği belirtildi.

Tarihsel Arka Plan

Boko Haram, 2009'dan itibaren kitlesel şiddet eylemleri gerçekleştirerek on binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ayrıca, örgüt 2015 yılından sonraki süreçte ülkenin komşu ülkeleri olan Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenlemeyi sürdürdü.

Chibok Baskını

Boko Haram, 14 Nisan 2014 tarihinde Chibok kentindeki bir yatılı okula baskın düzenlemiş ve 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Uluslararası Af Örgütü, bu baskından sonraki süreçte bazı öğrencilerin kurtarıldığını, ancak 82'sinin hala esir olduğunu bildirmiştir.

Kurtarılan 332 kişi arasında, 2014'teki bu olayla bağlantılı olarak rehin alınan bir öğrencinin yanı sıra iki çocuk da bulunuyor. Olay, Nijerya'nın güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı