Niğde belediyesi'nden eğitim giderlerine doğrudan destek: 2 bin 286 öğrenciye yardım

Niğde Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılı öncesinde 1.948 kırtasiye seti ve 338 okul formasıyla toplam 2.286 ihtiyaç sahibi öğrenciye destek verdi.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 14:58
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 14:58

Niğde belediyesi'nden eğitim giderlerine doğrudan destek: 2 bin 286 öğrenciye yardım

Niğde belediyesi eğitim desteğini 2 bin 286 öğrenciye ulaştırdı

Niğde Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kapsamlı bir destek programı yürüttü. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmada toplam 2.286 öğrenciye yardım ulaştırıldı.

Kent genelinde 1.948 öğrenciye kırtasiye seti, 338 öğrenciye ise okul forması teslim edildi. Kırtasiye paketleri, öğrencilerin eğitim yılı boyunca kullanacağı defter, kalem, silgi ve boya seti gibi temel okul malzemelerini içeriyor.

kırtasiye paketlerinin içeriği:

Hazırlanan kırtasiye paketlerinde defter, kalem, silgi ve boya seti gibi temel eğitim malzemeleri yer aldı. Bu destek, öğrencilerin yıl başında karşılaştığı ilk eğitim giderlerini azaltmayı ve öğrenime sorunsuz başlamalarını sağlamayı amaçlıyor.

amaç ve sürdürülebilir destek:

Niğde Belediyesi, sosyal ve ekonomik durumları değerlendirilerek belirlenen ailelere ulaşarak eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağladı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, eğitime yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayarak, hiçbir öğrencinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitim hayatında geri kalmasını istemediklerini ifade etti.

Özdemir, "Bizler için en kıymetli proje, evlatlarımızın eğitimine ve kişisel gelişimlerine sunduğumuz katkıdır. Bugün de bu yardımlarımızla ailelerimizin omuzlarındaki yükü hafifletiyor, çocuklarımızın sevincine ortak oluyoruz" dedi.

Belediye, bugüne kadar yapılan çalışmalardan kütüphane, çalışma salonu ve etüt merkezleriyle öğrencilerin yararlandığını hatırlatarak, yeni eğitim döneminde de sosyal destek uygulamalarının sürdürüleceğini duyurdu.

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN 2 BİN 286 ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN 2 BİN 286 ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.