Nevşehir’de Her Gebeye Ebe uygulaması ile 1.320 anne adayına ulaşım sağlandı

Sağlık Bakanlığı'nın Her Gebeye Ebe uygulaması Nevşehir'de 1.320 gebeye ulaştı, 205 ilk gebeye ev ziyareti yapıldı; koordinatör ebeler doğuma hazırlık ve takip hizmeti veriyor.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 10:46
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 10:50

Nevşehir’de Her Gebeye Ebe uygulaması ile 1.320 anne adayına ulaşım sağlandı

Nevşehir’de Her Gebeye Ebe uygulaması 1.320 anne adayına destek verdi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Her Gebeye Ebe uygulaması, Nevşehir'de anne adaylarına birebir destek sunmaya devam ediyor. Uygulama kapsamında kent genelinde 1.320 gebe takip edilirken, ilk gebeliğini yaşayan 205 anne adayına ev ziyareti gerçekleştirildi.

Uygulamanın kapsamı ve amaçları

Proje, Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı çerçevesinde hamilelerin son üç ayında bir ebe ile eşleştirilmesini öngörüyor. Bu yaklaşımın temel amacı, gebelik sürecinde kişiye özel danışmanlık sağlayarak anne ve bebek sağlığını korumak ve özellikle riskli gebeler ile lohusalara ulaşarak sağlık hizmetlerini ev ortamına taşımak olarak belirtiliyor.

Koordinasyon ve saha çalışması

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen uygulamada, Toplum Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan 16 koordinatör ebe aktif hizmet veriyor. Koordinatör ebeler süreç boyunca hem sağlık danışmanlığı sağlıyor hem de doğuma hazırlık konusunda rehberlik ediyor.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan koordinatör ebe Hülya Karaca, uygulamanın yerel uygulamasına ilişkin saha örneği olarak gebe Burçin Kalfaoğlu'nu evinde ziyaret ederek gebelik süreci, doğuma hazırlık ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Anne adaylarına sunulan dijital destek

Ziyaretlerde anne adaylarına, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve gebelikten doğuma kadar sürecin takip edilmesine imkan tanıyan Annelik Yolculuğu mobil uygulaması hakkında da bilgi verildi. Uygulamanın haftalık bilgilendirmeler ve hatırlatmalar sunarak anne adaylarının gebelik sürecini daha bilinçli yönetmesine yardımcı olduğu vurgulandı.

Sahadan geri bildirimler

Uygulamanın önemine değinen Hülya Karaca, 'Bu sistem, gebelik sürecinde bireysel ihtiyaçlara göre danışmanlık sunarak anne ve bebek sağlığını korumada önemli rol oynuyor. Anne adayının kendini güvende hissetmesi ve sağlıklı bir doğum süreci geçirmesi için çalışıyoruz. Bilinçli anneler ve sağlıklı nesiller hedefliyoruz' dedi.

Ev ziyareti yapılan Burçin Kalfaoğlu ise uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirterek yapılan bilgilendirmelerin kendisini daha güvende hissettirdiğini ve gebelik sürecini daha bilinçli geçirmesine katkı sağladığını ifade etti.

KENT GENELİNDE  BİN 320 GEBEYE ULAŞILIRKEN, İLK GEBELİĞİNİ YAŞAYAN 205 ANNE ADAYINA DA EV ZİYARETİ...

KENT GENELİNDE BİN 320 GEBEYE ULAŞILIRKEN, İLK GEBELİĞİNİ YAŞAYAN 205 ANNE ADAYINA DA EV ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KENT GENELİNDE  BİN 320 GEBEYE ULAŞILIRKEN, İLK GEBELİĞİNİ YAŞAYAN 205 ANNE ADAYINA DA EV ZİYARETİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.